PSV Onder-19 geeft slechte voorbeeld en bewijst zichzelf slechte dienst bij Sevilla

Reacties

PSV Onder-19 heeft zichzelf in de Youth League een slechte dienst bewezen op bezoek bij Sevilla. De ploeg van trainer Vincent Heilmann verloor met 1-0 in Andalusië en raakte daardoor de tweede plek kwijt in Groep B.

PSV Onder-19 geeft slechte voorbeeld en bewijst zichzelf slechte dienst bij Sevilla
© Pro Shots
Sevilla U19
Sevilla U19
1 - 0
PSV U19
PSV U19

Na een gelijkopgaande openingsfase wist Sevilla uit het niets op voorsprong te komen. Waar de organisatie van de Eindhovenaren even te wensen overliet, wist Bakary Sow de score te openen. De flankspeler kopte op aangeven van David Lopez de 1-0 achter Roy Steur. Aan de andere kant wist PSV maar sporadisch voor het Spaanse doel te komen. Jesper Uneken, zoon van voormalig Jong PSV-trainer Peter Uneken, had het zwaar te verduren tegen de fysieke thuisploeg. De spits was het mikpunt van bodychecks, kleine overtredingen en pesterijtjes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toen Uneken eenmaal wel een keer voor zijn man wist te komen, zag hij zijn inzet ternauwernood geblokt worden. Daardoor viel de bal echter zomaar voor de rechtervoet van Emir Bars, die de paal raakte. Meer kansen wist de ploeg van Heilmann niet bij elkaar te voetballen in het eerste bedrijf, waarvan ook oud-bondscoach Louis van Gaal getuige was op het trainingscomplex in Andalusië.

Na een rommelige fase met vooral veel overtredingen kon Sevilla halverwege het tweede bedrijf de wedstrijd beslissen, maar Iván Salguero vond alleen voor Steur met links de paal. Aan de andere kant kreeg Jordy Barwuah namens de Eindhovenaren een vrije kopkans op aangeven van Uneken, maar de middenvelder zag zijn inzet gekeerd worden door Marc Dolz. In de tegenaanval had Sow de knock-out op zijn schoen, maar hij schoof de bal langs de voor Sevilla verkeerde kant van de paal.

In de slotfase ging PSV, ingegeven door de 1-0 tussenstand in Frankrijk tussen RC Lens en Arsenal, vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid was voor Bars, die de verre hoek zocht. Zijn inzet vloog voorbij de verre hoek. Bij de laatste vrije trap van PSV ging doelman Steur nog mee, maar de jonge Eindhovenaren kopten de bal over het Spaanse doel waarna het laatste fluitsignaal klonk. 

Dinsdag 12 december speelt PSV Onder-19 het laatste groepsduel in de Youth League. Op de Herdgang is het al uitgeschakelde Arsenal dan de tegenstander. Alleen een zege volstaat voor PSV, dat ook de hulp van RC Lens nodig heeft. De Fransen moeten in eigen huis winnen van Sevilla waardoor PSV dan over de Spanjaarden heengaat op de eindrangschikking.

UEFA Youth League

Stand Groep B UEFA Youth League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lens U19
6
4
1
1
7-4
+3
13
2
Sevilla U19
6
2
3
1
6-5
+1
9
3
PSV U19
6
2
1
3
7-8
-1
7
4
Arsenal U19
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.