PSV met Zahavi in de basis op jacht naar Europees succes

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft voor Ritsu Doan gekozen als vervanger van de afwezige Cody Gakpo. Ook Eran Zahavi begint in het Conference League-duel met Maccabi Tel Aviv in de basis.

PSV met Zahavi in de basis op jacht naar Europees succes
© Pro Shots
Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv
1 - 1
PSV
PSV

Schmidt kan in Israël geen beroep doen op Gakpo, die net als Marco van Ginkel in Eindhoven was achtergebleven. De Duitse coach opteert voor Doan als vervanger van de Oranje-international, al zal de Japanner meer vanaf het middenveld opereren.

Daarnaast is Zahavi in ere hersteld als basiskracht. De spits, die afgelopen weekend tegen SC Heerenveen op de bank bleef, komt aan de aftrap tegen zijn oude club. Joey Veerman is het slachtoffer van de keuze voor de Israëlische spits.

Zahavi vormt met Noni Madueke het aanvalskoppel, waarbij Schmidt naast Doan ook Ibrahim Sangaré, Erick Gutiérrez en Mario Götze op het middenveld heeft geposteerd. De laatste is als 10 de meest vooruitgeschoven man van die linie.

PSV verdedigt in Israël een minimale voorsprong. Vorige week werd in het Philips Stadion met 1-0 gewonnen van Maccabi Tel Aviv.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.