PSV laat Sturm Graz kansloos: 'Topprestatie nodig in de Europa League'

Het Europa League-avontuur van Sturm Graz is tot nu toe nog weinig succesvol. De club uit Oostenrijk verloor al van AS Monaco (1-0) en donderdag was PSV met ruime cijfers te sterk. Trainer Christian Ilzer reageerde gelaten op de nederlaag in eigen huis.

Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 4
PSV
PSV

PSV liep na de openingstreffer van Ibrahim Sangaré in de tweede helft uit dankzij goals van Eran Zahavi, Philipp Max en Yorbe Vertessen. Jon Gorenc Stankovic maakte de 1-2 namens Sturm Graz, dat daardoor even hoop had. 'We waren dicht bij de gelijkmaker, daardoor hadden we de wedstrijd misschien weer in handen kunnen krijgen', zei Ilzer tegen Laola1.

De trainer van Sturm Graz vond dat zijn ploeg een goede tweede helft speelde. 'Het was de beste helft tot nu toe in Europa, ondanks de drie tegengoals. We speelden op de manier waarop we in de competitie ook spelen, met emotie en passie. In de eerste helft kwamen we er niet aan te pas, maar daarna hadden we een fase waarin we het PSV moeilijk maakten en kansen creëerden.'

De Oostenrijkse media zagen een groot klassenverschil tussen Sturm Gruz en PSV. 'Geen kans: PSV geeft Sturm Graz een bittere les', kopte de Kronen Zeitung. 'Sturm Graz had de eerste groepswedstrijd in eigen huis sinds tien jaar heel anders voorgesteld', schreef Kurier. 'Tegen PSV kwam de ploeg erachter dat het niveau in Europa veel hoger is dan in de eigen Bundesliga.'

Aanvoerder Stefan Hierländer kon zich vinden in die lezing. 'Als we tien keer schieten, gaat de bal er waarschijnlijk negen keer niet in. Het zat ons niet mee, dan wordt het lastig. In de competitie scoren we vaak op het juiste moment. Dat was vandaag niet het geval en dan zie je de kwaliteiten van PSV. In de Europa League heb je een topprestatie nodig. Negentig minuten lang en niet twintig, zoals wij deden.'