PSV krijgt de kans, maar grijpt zelf naast overwintering in Youth League

Reacties

PSV Onder-19 heeft dinsdagmiddag verzuimd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Youth League. Door het resultaat op het andere veld kreeg PSV de kans, maar de Eindhovense beloften gingen ten onder tegen de leeftijdsgenoten van Arsenal.

PSV krijgt de kans, maar grijpt zelf naast overwintering in Youth League
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Arsenal
Arsenal

PSV wist van tevoren dat het overwintering in de Youth League niet meer in eigen handen had. Zelf moest het hoe dan ook winnen van Arsenal, terwijl het daarnaast moest hopen op puntenverlies van concurrent Sevilla tegen het al geplaatste RC Lens.

Opmerkelijk genoeg begonnen Lens en Sevilla een uur eerder aan hun duel. Daardoor wist PSV gaande de wedstrijd al dat het daar in 1-1 was geëindigd. Dat betekende goed nieuws, want de Eindhovenaren wisten dat ze aan een overwinning genoeg zouden hebben.

Al binnen vijf minuten kreeg PSV echter zelf een domper te verwerken. Plotseling kwam Arsenal er met drie man uit en Amario Cozier-Duberry opende de score. Toch knokte de thuisploeg zich sterk terug. Het kreeg via Julian Kwaaitaal al een goede kans op de gelijkmaker, maar na een goed halfuur viel de 1-1 alsnog. Ditmaal raakte Kwaaitaal de lat en kopte Jesper Uneken de rebound binnen.

Twintig minuten voor tijd kreeg PSV het deksel alsnog op de neus. Opnieuw was het Cozier-Duberry met de goal, ditmaal met een fraaie krul van afstand. Later kwam de 1-3 nog op naam van Josh Nichols, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Door de nederlaag eindigt PSV als derde in de groep, onder Lens en Sevilla en dus zit het toernooi er voor ze op.

Team Gespeeld - Punten
1. Lens O-19 6 - 13
2. Sevilla O-19 6 - 9
3. PSV O-19 6 - 7
4. Arsenal O-19 6 - 4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.