PSV is na positieve én negatieve rol Dessers nog niet veel wijzer

Rangers FC heeft in de derde voorronde van de Champions League een minimale voorsprong genomen tegen Servette FC: 2-1. Cyriel Dessers maakte zijn eerste doelpunt in Schotse dienst, maar was tevens direct betrokken bij de aansluitingstreffer.

Glasgow Rangers
2 - 1
Servette
Servette

De winnaar van de strijd tussen Rangers en Servette neemt het in de play-offronde van de Champions League op tegen PSV of Sturm Graz, die dinsdag al tegenover elkaar stonden. PSV nam toen een voorschot op een plek in de volgende ronde, door met 4-1 te winnen. Een dag later leek ook Rangers al snel een grote stap richting de laatste horde voor het miljardenbal te gaan zetten.

De thuisploeg, met naast Dessers ook Danilo en Sam Lammers in de aanval, begon sterk. James Tavernier benutte al in de vijfde minuut een strafschop en tien minuten later tikte Dessers met zijn knie de 2-0 binnen. Ibrox ontplofte en voor Rangers leek er geen vuiltje aan de lucht. Lammers miste nog een enorme kans op een derde goal.

Dat was een misser met pijnlijke gevolgen, want vlak voor rust kwam Servette terug tot 2-1. Dessers veroorzaakte een penalty, door in zijn eigen strafschopgebied ongelukkig hands te maken, en Chris Bedia maakte vervolgens geen fout.

Een paar minuten na rust leek Lammers de Schotse marge van twee te herstellen. Dat werd echter voorkomen door een geweldige redding van Joel Mall. De keeper werd in het restant nog wel vaker aan het werk gezet, zeker nadat Servette met tien man kwam te staan, vanwege een rode kaart voor David Douline (twee keer geel). Rangers probeerde van alles, maar scoorde niet nog eens.

Volgende week is de return in Zwitserland.

Panathinaikos
1 - 0
Olympique Marseille

Panathinaikos nam een voorsprong in het tweeluik met Olympique Marseille. In Griekenland werd Bernard de matchwinner, door te scoren uit een fraaie aanval die hij zelf had opgezet. Op het moment van zijn goal ('82) stond Marseille al met tien man, vanwege twee gele kaarten voor Geoffrey Kondogbia. Hij werd na ruim een uur weggestuurd.

Bij Panathinaikos had Tonny Vilhena een basisplaats: de middenvelder deed tot twaalf minuten voor tijd mee. Bart Schenkeveld ontbrak vanwege een blessure.