Dessers maakt op kolkend Ibrox zijn eerste goal voor Rangers

Cyriel Dessers heeft woensdag zijn eerste doelpunt in een officieel duel voor Rangers gemaakt. Daarmee zette hij zijn ploeg op 2-0 tegen Servette FC, in de derde voorronde van de Champions League.

Glasgow Rangers
2 - 1
Servette
Servette

Dessers maakte deze transferperiode de overstap van Cremonese naar Rangers en vormde woensdagavond een voorhoede met Danilo en Sam Lammers, twee andere ex-Eredivisionisten die deze zomer voor een dienstverband in Schotland kozen. Het avontuur van het drietal begon zaterdag teleurstellend, met een 1-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Woensdag kwam Rangers een stuk beter uit de startblokken. Al in de vijfde minuut benutte James Tavernier een strafschop en tien minuten later verdubbelde Dessers de marge. Borna Barisic zocht met zijn voorzet Danilo, die de bal echter alleen kon schampen. Het speeltuig schoot door en ging via de knie van Dessers het net in: 2-0.

De winnaar van het tweeluik Rangers-Servette speelt in de laatste horde voor de Champions League tegen de winnaar van PSV-Sturm Graz. De Eindhovenaren namen dinsdag een 4-1 voorsprong.