PSV hoopt te stunten met terugkeer Luuk de Jong

Reacties

PSV probeert Luuk de Jong te verleiden tot een terugkeer naar de Eredivisie. De dertigjarige spits moet de nieuwe leider worden in de ploeg van trainer Roger Schmidt.

PSV hoopt te stunten met terugkeer Luuk de Jong
© Pro Shots

De situatie van De Jong in Sevilla is niet bepaald ideaal voor de aanvaller. Hij heeft de concurrentiestrijd met clubtopscorer Youssef En-Nesyri verloren. De Oranje-international kreeg sinds de start van maart van trainer Julen Lopetegui in La Liga nog maar vier keer een basisplaats. Vorig seizoen was hij met twee goals in de Europa League-finale tegen Internazionale nog goud waard voor de nummer vier van Spanje, maar dit seizoen moet hij het vaak doen met een rol als pinchhitter.

Met technisch directeur Monchi is het in Sevilla iedere zomer een komen en gaan van spelers. PSV hoopt te profiteren als de selectie van de Spanjaarden ververst wordt. De Jong heeft in Sevilla nog een contract tot medio 2023. Hij kwam in de zomer van 2019 over van PSV, na vijf seizoenen te hebben gespeeld in Eindhoven.

Technisch directeur John de Jong gaf onlangs in een groot interview met VI graag nog gif aan de PSV-selectie te willen toevoegen richting komend seizoen. Meer spelers moeten het voortouw nemen in benarde situaties en Luuk de Jong kan daarbij een grote rol gaan spelen. De verwachting is dat PSV met Donyell Malen bovendien zijn meest trefzekere aanvaller kwijtraakt deze zomer, waardoor een plek vrijkomt in de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.