Frustratie bij De Jong en co: titeldroom Sevilla valt in duigen

Reacties

De titelkansen van Sevilla zijn maandagavond nagenoeg verdwenen door toedoen van Athletic de Bilbao. De uitdager van de grote drie in de titelstrijd in La Liga ging in eigen huis met Luuk de Jong als invaller onderuit.

Frustratie bij De Jong en co: titeldroom Sevilla valt in duigen
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

De frustratie bij Sevilla was al flink opgelopen toen Luuk de Jong in de 68ste minuut inviel. De thuisploeg was in de eerste helft al uiterst dominant geweest, alleen veel goede kansen creëren zat er niet in tegen het stugge Athletic de Bilbao. De Basken hadden sinds 10 maart al niet meer verloren in La Liga en versloegen ruim een week geleden nog knap koploper Atlético Madrid met 2-1.

De dreiging van Sevilla was vroeg in de tweede helft wel al toegenomen, Lucas Ocampos miste een aardige mogelijkheid en de harde roep om een strafschop na hands van Athletic-verdediger Mikel Balenziaga bij een voorzet van Jesús Navas kreeg geen gehoor. Sevilla-coach Julen Lopetegui vond halverwege de tweede helft de tijd rijp om De Jong te laten invallen. De voormalige trainer van Real Madrid had in eerste instantie weer de voorkeur gegeven aan Youssef En-Nesyri, de clubtopscorer met zeventien competitiegoals.

De Jong vormde in het eerste fase na zijn invalbeurt een spitsenkoppel met En-Nesyri en werd vaak gezocht. De ex-PSV'er had de goal van zijn dromen voor ogen toen hij het in de 74ste minuut probeerde met een omhaal. De timing was niet optimaal, waardoor hij de bal verkeerd raakte. Sevilla voerde de druk op en Athletic kwam steeds vaker met de rug tegen de muur te staan. Lopetegui bracht met Franco Vázquez, Óscar Rodríguez en Óliver Torres in de laatste tien minuten nog drie spelmakers binnen de lijnen in de hoop op één briljante ingeving die de doorslag zou geven, maar die kwam er niet.

Athletic was het gevaarlijkst in de slotminuten. Nico Williams, het broertje van Athletic-ster Iñaki leek voor de 0-1 te zorgen met een lobje over Sevilla-doelman Bono, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Twee minuten later viel de 0-1 alsnog, via Iñaki Williams. Hij plaatste de bal uit een counter, oog in oog met Bono, in de verre hoek en werd daarmee de matchwinner. De titeldroom van Sevilla is zo ten einde. De club heeft met nog vier speelrondes te gaan een achterstand van zes punten op Atlético Madrid en moet bovendien in dat korte tijdsbestek dan nog drie topclubs inhalen om de beste van Spanje te worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.