Luuk de Jong laat voeten spreken na discussie: 'Ik kan tevreden zijn'

Reacties

Luuk de Jong kan terugkijken op een prima interlandperiode met het Nederlands elftal. Vooraf was er veel te doen over zijn positie in de selectie en de vraag of Wout Weghorst zijn plek niet zou moeten innemen. De spits van Sevilla liet zijn voeten spreken en scoorde tegen Turkije, Letland en dinsdag Gibraltar.

Luuk de Jong laat voeten spreken na discussie: 'Ik kan tevreden zijn'
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 7
Nederland
Nederland

Oranje kwam na de 0-1 van Steven Berghuis pas in de tweede helft los tegen Gibraltar. 'In het begin hadden we moeite om tot goede kansen te komen. Het was even wennen aan het veld en de omstandigheden. Gelukkig brak Steven de ban', zei De Jong, die zelf voor de 0-2 zorgde.

'Toen Gibraltar het niet meer kon belopen, walsten wij eroverheen. Dit is lekker, zeker als je hoort dat Turkije gelijk heeft gespeeld. Het is altijd fijn als een team boven je punten laat liggen.' Door het gelijkspel van Turkije tegen Letland (3-3) is de achterstand van Oranje op de koploper in Groep G nog maar één punt.

Over de discussie over hemzelf en Weghorst maakte de spits van Oranje zich niet zo druk. Bondscoach Frank de Boer liet Weghorst thuis, terwijl hij in uitstekende vorm is in de Bundesliga. De Jong speelt lang niet altijd bij Sevilla, maar scoorde wel tijdens een invalbeurt tegen Turkije en basisplekken tegen Letland en Gibraltar.

Puur kijkend naar het aantal goals heeft De Jong dus prima dagen achter de rug met het Nederlands elftal. 'Voor een spits is het altijd fijn om één op één te lopen. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met hoe ik het heb ingevuld.'

De Jong was voor de derde keer op rij trefzeker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.