PSV herstelt zich van razende start Newcastle United

PSV heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op St. James' Park knokten de Eindhovenaren zich terug van een snelle 2-0 achterstand tegen Newcastle United (2-2).

Binnen acht minuten deelden de Engelsen twee tikken uit. In de derde minuut kopte Steven Taylor raak uit een hoekschop van Geremi en zes minuten later stond debutant Dannie Guthrie aan het einde van een soepel lopende Newcastle-aanval over vier schijven. PSV kon er geen voetje tussen krijgen.Naarmate de wedstrijd vorderde, nam PSV het initiatief meer over. Ibrahim Afellay was de meest levendige en gretige speler in de ploeg van coach Huub Stevens. Het was dan ook niet toevallig dat hij een groot aandeel had in beide Brabantse treffers.In de 32ste minuut scoorde Reimond Manco. De zeventienjarige Peruaan raakte de bal nog even aan nadat Afellay ingeschoten had van zestien meter. Afellay kreeg de bal omdat doelman Shay Given een inzet van Nordin Amrabat vanuit een moeilijke hoek nog had weten te stoppen.Twintig minuten voor tijd was Afellay opnieuw de aangever. Via zijn gegoochel kwam de bal bij Amrabat. Die twijfelde geen seconde en haalde tussen drie man bliksemsnel en zuiver uit.PSV blijft nog even in Engeland. Zaterdag volgt een oefenduel met Everton in Liverpool. </p><p>

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}