PSV-held Gomes: 'Ik keek om me heen en zag Ronaldinho en Ronaldo'

Reacties

Heurelho Gomes kwam pas op zijn achttiende onder de lat te staan, maar beleefde daarna een prachtige carrière. Op VI PRO blikt de ex-keeper van PSV terug op zijn bijzondere reis, die uiteindelijk zelfs elf interlands voor de Goddelijke Kanaries opleverde.

PSV-held Gomes: 'Ik keek om me heen en zag Ronaldinho en Ronaldo'

Het was in 2005 toen Heurelho Gomes voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale ploeg. Alle internationals vlogen individueel vanuit hun club richting Rusland, waar een wedstrijd stond gepland. ‘’s Avonds in het hotel voegde ik me tijdens het diner voor het eerst bij de selectie’, weet Gomes nog. ‘Ik stapte de zaal binnen en keek om me heen. Ik zag alle wereldspelers zitten: Ronaldo, Ronaldinho, Cafú en Roberto Carlos. Het enige wat ik dacht was: oh mijn God, moet ik tussen deze gasten gaan zitten? Uiteindelijk ben ik aan tafel tussen Roberto Carlos en Cafú terechtgekomen. Dat is niet verkeerd, toch?’

Uiteindelijk zou Gomes elf keer uitkomen voor de nationale ploeg van Brazilië. ‘Kun je die Joga Bonito-reclame van Nike nog herinneren in de kleedkamer van Brazilië? Zo ging het er in werkelijkheid ook écht iedere dag aan toe. Ronaldinho was alleen maar grapjes aan het maken en wilde alleen maar trucjes doen. Vanaf het hotel naar een wedstrijd stond er muziek op en werd er volop gedanst.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op VI PRO is een monoloog te lezen over de buitengewone carrière van Heurelho Gomes. Over de Nederlandse KFC, zijn bijzonere band met Guus Hiddink en zijn samenwerking met Luka Modric bij Spurs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.