PSV heeft na woelige onderhandelingen beet met Toni Lato

Reacties

Toni Lato is de nieuwe linksback van PSV. De vleugelverdediger komt op huurbasis over van Valencia en volgt in Eindhoven de naar Manchester City vertrokken Angeliño op.

PSV heeft na woelige onderhandelingen beet met Toni Lato

Lato stond al van begin af aan hoog genoteerd op PSV's lijstje met kandidaat-opvolgers van Angeliño. De linksback binnenhalen bleek echter een lastige opgave. Zijn club Valencia bleek als gevolg van telkens wisselende standpunten over verkoop dan wel huur een lastige onderhandelingspartner.

In de gesprekken tussen PSV en Valencia zijn de laatste dagen derhalve alle mogelijke transferopties ter tafel gekomen. Denk aan koop, koop plus een terugkoop optie (de Angeliño-constructie) en huur. Uiteindelijk hebben PSV en Valencia elkaar in die laatste mogelijkheid gevonden.

Lato staat in Spanje al jaren te boek als toptalent, maar een definitieve doorbraak zat er voor hem nog niet in bij Valencia. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van Spaans international José Gaya.

Aangezien laatstgenoemde al een aantal zomers wordt gelinkt aan een transfer naar de absolute top, was het voor Valencia interessant om Lato onder contract te houden (sterker nog: Valencia meldt dat Lato zijn verbintenis met twee seizoenen heeft verlengd tot medio 2023). Tegelijkertijd heeft PSV met deze huurconstructie zijn versterking wel binnen binnen. Wellicht niet de oplossing die PSV het liefst had gezien, maar het was wel de manier om PSV zo snel mogelijk van een kwaliteitsimpuls op de linksbackpositie te voorzien. Deze was hard nodig, na het vertrek van Angeliño en Aziz Behich en de duels met FC Basel (23 en 30 juli) in de voorronde van de Champions League voor de boeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.