PSV wacht op transferklapper Bergwijn of Lozano

Reacties

PSV is maandagochtend afgereisd naar Verbier, waar het zich de komende week voorbereidt op een nieuw seizoen. De eerste contouren van het nieuwe elftal zullen in Zwitserland duidelijk worden, maar het is op dit moment vooral wachten op een grote uitgaande transfer.

PSV wacht op transferklapper Bergwijn of Lozano

Daarvoor zijn vanzelfsprekend twee kandidaten. De eerste is Hirving Lozano. De Mexicaan wil na twee seizoenen in Eindhoven graag een stap omhoog maken. PSV wil met hem meedenken, ook omdat de transfersom die de buitenspeler in het laatje zal brengen de slagkracht op de transfermarkt aanzienlijk zal vergroten. Napoli is al een aantal maanden in de markt voor Lozano. De laatste week is het relatief stil vanuit Zuid-Italië, maar toch geldt de vice-kampioen van de Serie A nog altijd als belangrijke kandidaat om Lozano van PSV over te nemen.

De tweede kandidaat om enkele tientallen miljoenen euro's in het laatje te brengen, is Steven Bergwijn. Gewild door de internationale top – waaronder Bayern München – en Ajax. Bij Bayern is de nood op de flanken relatief hoog na het afscheid van zowel Franck Ribéry als Arjen Robben, in Amsterdam moet er eerst een speler vertrekken (David Neres) voordat er werk gemaakt kan worden van Bergwijn. Met het aantrekken van Bruma heeft PSV alvast op een transfer van Lozano en/of Bergwijn ingespeeld. Daarbij koestert PSV nog altijd hoop op een rentree van Robben en heeft het geïnformeerd naar de vraagprijs van Feyenoorder Steven Berghuis. De naar Sevilla vertrekkende spits Luuk de Jong zal in principe niet één op één vervangen worden.

Defensie
Een transferklapper in de voorhoede zal derhalve vooral de broodnodige versterking van de defensie moeten bekostigen. PSV zet met de belangstelling voor Berghuis en voor de vacatures centraal en links achterin hoog in, maar dat betekent ook dat de club op dit moment pas écht gas kan geven zodra het zelf een grote uitgaande transfer heeft gedaan.

Een vervelende consequentie daarvan is dat belangrijke transfertargets van de Eindhovenaren in de tussentijd door andere clubs benaderd worden, zo lijkt Edson Álvarez inmiddels op weg naar Amsterdam in plaats van Brabant. Met andere woorden: het is in PSV's belang dat een grote uitgaande deal van een van zijn twee buitenspelers niet té lang op zich laat wachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.