De Jong verlaat PSV en kiest voor derde buitenlandse avontuur

Reacties

Luuk de Jong vertrekt per direct van PSV naar Sevilla. De spits tekent bij de Spanjaarden een vierjarig contract en levert PSV een transfersom op van circa vijftien miljoen euro, inclusief bonussen.

De Jong verlaat PSV en kiest voor derde buitenlandse avontuur

De Jong verlaat Eindhoven na vijf succesvolle seizoenen, waarin hij driemaal de landstitel won en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In 200 officiële duels voor PSV kwam hij tot 111 doelpunten. Afgelopen seizoen eindigde hij als gedeeld topscorer van de Eredivisie, met 28 doelpunten achter zijn naam. 'We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte', reageert technisch manager John de Jong op de transfer.

Gaandeweg het afgelopen seizoen werd De Jong al in verband gebracht met andere clubs. In mei zei hij in gesprek met Voetbal International dat hij openstond voor iets moois. 'Ik kom langzaam in de herfst van mijn carrière, dus ik moet een eventuele volgende stap goed afwegen. Er zal waarschijnlijk weer genoeg op me af komen', sprak hij toen.

Die volgende stap is dus Sevilla geworden. De Andalusiërs eindigden afgelopen seizoen als zesde in La Liga en kwalificeerden zich daarmee voor de groepsfase van de Europa League. De Jong dient mogelijk als opvolger van Wissam Ben Yedder, die graag nog een stap wil maken deze zomer en wordt gelinkt aan Barcelona en Manchester United.

De Jong grijpt voor de derde keer in zijn loopbaan de kans aan om zich te profileren over de grenzen. In de zomer van 2012 verruilde hij FC Twente voor Borussia Mönchengladbach, dat toen een bedrag van vijftien miljoen euro voor hem betaalde. 

Zijn verblijf in Duitsland werd geen succes: na anderhalf jaar liet Gladbach hem op huurbasis naar Newcastle United vertrekken. Na twaalf optredens zonder doelpunt overheerste de teleurstelling ook daar en keerde De Jong terug naar zijn eigenlijke werkgever. Die verkocht hem vervolgens aan PSV.

'Ik kijk met een geweldig gevoel terug op een mooie tijd in Eindhoven. De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter', aldus De Jong, die geen geheim maakte van zijn wens om het nog eens over de grens te proberen. 'Maar omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje. Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie. Ik wil de supporters van PSV bedanken voor de steun in de voorbije jaren. Ik heb altijd de waardering gevoeld. PSV zal voor altijd een deel van mij blijven.'

Na Aziz Behich (Istanbul Basaksehir), Kenneth Paal (PEC Zwolle), Eloy Room en Daniel Schwaab (beiden nog onbekend) is De Jong de vijfde speler die PSV definitief verlaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.