PSV geeft Feyenoord het nakijken in De Kuip

PSV toonde zich de sterkste in de topper tegen Feyenoord. De Eindhovense ploeg profiteerde optimaal van de fouten die de tegenstander maakte en zegevierde in De Kuip met 1-3.

Feyenoord probeerde vanaf de aftrap druk te zetten, maar het was PSV dat via Danny Koevermans en Otman Bakkal de eerste schotpogingen waagde. Bij de eerste grote kans was het ook meteen raak voor de Eindhovenaren. Koevermans maaide in eerste instantie nog over de bal heen, maar nadat Balázs Dzsudzsák de bal terug voor het doel had gebracht kon de spits na een kluts alsnog simpel scoren.

Na twintig minuten spelen was het zelfs al 0-2. Danko Lazovic zette voor vanaf de rechterflank en doordat keeper Rob van Dijk de bal liet lopen, kon Koevermans bij de tweede paal zijn tweede treffer binnen tikken. Feyenoord kwam dankzij een fout van Carlos Salcido snel terug in de wedstrijd. Andwélé Slory profiteerde en scoorde met een schot in de verre hoek.

Na de 1-2 had Feyenoord een klein overwicht, maar de thuisclub gaf wel te veel ruimte weg op het middenveld. In de 37ste minuut werd dat de Rotterdammers fataal. Bakkal kon opstomen, kapte André Bahia uit en passeerde Van Dijk met een schot met het linkerbeen: 1-3.

Feyenoord-coach Mario Been bracht in de rust Diego Biseswar in het veld in plaats van de onzichtbare Sekou Cissé. Later kwamen ook Roy Makaay en Georginio Wijnaldum als invaller binnen de lijnen. Feyenoord ging er echter niet beter door speler. De Rotterdammers waren onnauwkeurig in de passing en PSV controleerde de wedstrijd.

De beste kansen waren nog voor de gasten. Ola Toivonen krulde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Zeker toen Feyenoord meer risico ging nemen, had PSV zich naar een ruimere zege kunnen counteren. Het bleef bij 1-3, waardoor PSV koploper blijft en Feyenoord volgt op een achterstand van drie punten.