PSV-directeur Gerbrands legt uit: 'We moesten nog verkopen'

Reacties

Toon Gerbrands heeft benadrukt dat de uitgaande transfer van Davy Pröpper geen gevolg is van de uitschakeling van PSV in de Europa League. Het vertrek van de middenvelder was volgens de algemeen directeur om andere redenen bittere noodzaak.

PSV-directeur Gerbrands legt uit: 'We moesten nog verkopen'

'Heel veel mensen koppelen nu de transfer van Davy Pröpper aan het verlies in de Europa League, maar dat heeft nul relatie met elkaar. Wij hebben altijd gezegd dat als er voor spelers de hoofdprijs wordt geboden, we daarover willen praten. Ook als we hadden gewonnen, was de transfer van Pröpper er gekomen', aldus Gerbrands tegen PSV TV.

Volgens de beleidsbepaler moest PSV deze zomer sowieso nog een of meerdere spelers verkopen. 'Het is bovendien ook nog eens zo dat we nog een aantal transfers moesten doen, want we hebben deze zomer wel gekocht, maar weinig verkocht. We moesten daarom nog iets doen.'

Zo kort is het lijstje van vertrekkende spelers echter niet in Eindhoven. PSV kocht deze zomer alleen Hirving Lozano en Derrick Luckassen, terwijl Marco van Ginkel op huurbasis overkwam van Chelsea. Andrés Guardado, Héctor Moreno, Jetro Willems, Remko Pasveer, Menno Koch en Rai Vloet verlieten de club juist. Zij werden allemaal verkocht en brachten een transfersom in het laatje.

Hoewel PSV dus aanzienlijk meer spelers verkocht dan dat het binnenhaalde, is er volgens Gerbrands nog steeds een gat in de begroting. Ook nu Pröpper voor dertien miljoen euro verkocht is aan Brighton & Hove Albion. 'We maken al onze begrotingen altijd op Europa League-niveau, waarbij we ervan uitgaan dat we in de groepsfase terechtkomen. Dat is dit jaar niet het geval. Dat levert minder inkomsten en recettes op. Als je dat bij elkaar optelt is het ongeveer vijf miljoen euro dat je misloopt.'

Er lijken overigens nog 23 drukke dagen aan te komen voor PSV op de transfermarkt. Er is belangstelling voor Jeroen Zoet, Luuk de Jong, Adam Maher en Santiago Arias, terwijl de club zelf nog zoekt naar een linksback en overweegt een ervaren reservedoelman binnen te halen. Daarnaast zullen spelers die nog vertrekken vervangen moeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.