PSV heeft door definitief vertrek Pröpper weer wat lucht

Reacties

Davy Pröpper speelt komend seizoen in de Premier League. Promovendus Brighton & Hove Albion heeft de komst van de middenvelder van PSV helemaal afgerond. Pröpper is direct de duurste speler uit de clubhistorie van Brighton en heeft voor vier jaar getekend.

PSV heeft door definitief vertrek Pröpper weer wat lucht

PSV ontvangt ruim dertien miljoen euro voor de Oranje-international, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Daarmee levert Pröpper ongeveer hetzelfde bedrag op dat Zenit Sint-Petersburg in januari van dit jaar voor hem wilde betalen. Destijds hield PSV een transfer echter tegen.

In die positie zat de club nu niet meer. Door het debacle tegen NK Osijek in de voorronde van de Europa League kampte PSV met een gat van vijf miljoen euro in de begroting. Het vertrek van Pröpper heeft dat gat gedicht. Bovendien heeft de club weer wat extra middelen om te investeren in de selectie. PSV zoekt nog een linksback en de roep vanuit de achterban om een linksbenige centrumverdediger, een ervaren reservedoelman en een extra middenvelder is luid.

De 25-jarige Pröpper kwam in de zomer van 2015 over van Vitesse. In zijn eerste seizoen bij PSV, dat hem binnenhaalde als vervanger voor Georginio Wijnaldum, maakte de stylist veel indruk. Vorig seizoen deelde Pröpper echter in de malaise bij PSV.

Dit seizoen werd hij door trainer Phillip Cocu genoemd als een van de nieuwe leiders van het team, maar de coach zette hem vervolgens op de bank in de thuiswedstrijd tegen Osijek. Pröpper stak zijn verbazing en onvrede over die beslissing niet onder stoelen of banken. Voor de return in Kroatië stond de Arnhemmer wel in de basis, maar hij kon het verschil niet maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.