Pröpper had veel aan advies Holla bij keuze voor Brighton

Reacties

Davy Pröpper kijkt ernaar uit om zich te testen in wat hij de grootste competitie ter wereld noemt: de Premier League. De middenvelder rondde maandag zijn overgang naar promovendus Brighton & Hove Albion af.

Pröpper had veel aan advies Holla bij keuze voor Brighton

'Ik houd ervan om in het strafschopgebied te komen en te scoren. Dat is volgens mij een van mijn sterkste punten. Hopelijk kan ik dat ook voor Brighton doen', stelt Pröpper zichzelf op de clubsite van Brighton voor aan de fans van The Seagulls.

Toen de belangstelling van Brighton begon te spelen, stak Pröpper zijn licht op bij Danny Holla, die in het verleden de in 1901 opgerichte club diende. 'Hij heeft me veel over de club verteld en was complimenteus. Dat heeft veel geholpen. De club liet me ook een filmpje zien, ik weet daarom al het een en ander over de club en de stad. Niet elke club in Nederland heeft een mooi stadion, ik houd in elk geval van het stadion dat hier staat.'

Pröpper verheugt zich op de vele interessante duels in de Engelse competitie. 'De Premier League is de grootste competitie ter wereld, het wordt dus een mooie uitdaging. Ik denk dat ik er klaar voor ben.'

Brighton & Hove Albion opent het Premier League-seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Manchester City (aftrap 18.30 uur). Het is nog onduidelijk of Pröpper dan al debuteert.

Eerder deze transferperiode versterkte de nieuwkomer op het hoogste Engelse niveau zich al met onder anderen Matthew Ryan (Valencia), Markus Suttner en Pascal Gross (beiden FC Ingolstadt). Zonder bedragen te noemen meldt Brighton wel dat Pröpper de duurste aankoop in de clubhistorie is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.