PSV dicht bij aantrekken van André Ramalho

Reacties

PSV is dicht bij het aantrekken van een oude bekende van hoofdtrainer Roger Schmidt. Centrale verdediger André Ramalho Silva is gesignaleerd in Eindhoven.

PSV dicht bij aantrekken van André Ramalho
© Pro Shots

Schmidt werkte eerder in het seizoen 2013/14 samen met de nu 29-jarige Braziliaan bij Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse grootmacht had Ramalho van filiaalclub Red Bull Brasil overgenomen. Later haalde de Duitse coach de verdediger naar Bayer Leverkusen. Een groot succes werd de overstap van de Ramalho naar Duitsland overigens niet: in zijn eerste seizoen in de Bundesliga kwam de voetballer tot negentien wedstrijden, waarna Bayer Leverkusen hem het seizoen erop verhuurde aan FSV Mainz 05.

Sinds januari 2018 is Ramalho terug bij Red Bull Salzburg, waarmee hij zes keer kampioen werd. De laatste titel, de achtste op rij voor het 'Bayern München van Oostenrijk', werd eerder deze maand binnengesleept. In totaal heeft de fysiek sterke verdediger al 239 optredens voor Red Bull Salzburg achter zijn naam staan. Hij deed in Salzburg dus veel ervaring op met pressingvoetbal. Naar voren jagen en dus verdedigen met veel ruimte in de rug is de norm geworden bij de Oostenrijkse topclub.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu zit een nieuwe samenwerking tussen Schmidt en Ramalho eraan te komen. Met de aanstaande komst van de mandekker speelt PSV in op een waarschijnlijk vertrek van Denzel Dumfries. De aanvoerder en rechtsback van de Eindhovenaren heeft een vertrekwens en hij ging om die reden ook niet op de contractverlenging die PSV hem aanbood.

Met Jordan Teze, die zich in het zojuist afgelopen seizoen als centrale verdediger goed manifesteerde, denkt de clubleiding de nieuwe rechtsback voor komend seizoen al in huis te hebben. De nagenoeg tweebenige Ramalho zou dan de nieuwe centrale verdediger naast Oliver Boscagli moeten worden.

Ramalho heeft nog een contract voor één jaar bij Red Bull Salzburg, waardoor PSV wel een transfersom, maar niet de hoofdprijs (enkele miljoenen) hoeft te betalen voor de Braziliaan. Na Joël Drommel moet hij de tweede nieuwkomer voor het komende seizoen worden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.