Geen handtekening van Dumfries, die van Ihattaren misschien

Reacties

PSV hervat nog deze maand de gesprekken met Mohamed Ihattaren en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola om te komen tot contractverlenging. Tot een akkoord met Denzel Dumfries kwam het niet.

Geen handtekening van Dumfries, die van Ihattaren misschien
© Pro Shots

De aanvallende middenvelder van PSV wordt vrijdag (12 februari) negentien jaar en hij zou zijn werkgever geen groter plezier kunnen doen dan door te trakteren op zijn handtekening onder een nieuw contract. De huidige verbintenis van Ihattaren bij PSV loopt nog door tot medio 2022. Mochten club en speler er niet uitkomen, dan zal de voetballer in de zomerse transferwindow verkocht moeten worden zodat PSV nog een transfersom krijgt voor één van zijn grootste talenten.

Dat het niet eenvoudig is, blijkt uit het feit dat beide partijen al sinds het voorjaar van 2020 in meer en soms mindere mate met elkaar in gesprek zijn. PSV lijkt nu wel snel duidelijkheid te willen met het oog op de te volgen strategie mocht een handtekening uitblijven.

Ihattaren gaf vlak voor de winterstop aan, na een zeer stroef begin van dit seizoen met de nodige strubbelingen, weer happy te zijn in Eindhoven. 'Ik zit voorlopig bij PSV en ik ben blij hier', aldus Ihattaren. 'Hoelang ik hier nog blijf, weet ik niet. Het klopt dat we al een tijdje in gesprek zijn, maar ik laat alles aan mijn zaakwaarnemer over. Komen we eruit, dan komen we eruit. Zo niet, ik heb nog een contract tot 2022.'

Een gevalletje Brobbey – het Ajax-talent loopt komende zomer gratis de deur uit – kan het daardoor niet worden. Bovendien heeft PSV een goede relatie met Mino Raiola, waardoor het vertrouwen op een goede afloop groot is.

Dumfries

De dubbelslag die PSV hoopte te slaan, zit er echter voorlopig niet in. Want naast het verlengen van het contract van Ihattaren wilde PSV ook de verbintenis met Dumfries openbreken. De gesprekken daarover met de aanvoerder – ook de verdediger zit bij Raiola – leverden niets op.

Dumfries heeft nog een contract voor twee jaar en wil de focus op de komende maanden leggen en de ontwikkelingen van geïnteresseerde clubs afwachten. Onlangs zei de verdediger in VI klaar te zijn voor een stap omhoog. 'Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld', aldus Dumfries. 'Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een club in het buitenland. Ik heb vier jaar op het hoogste niveau in Nederland en meer dan honderd wedstrijden voor topclub PSV gespeeld.'

Het verlengen van zijn verbintenis zou een opwaardering voor Dumfries betekenen, maar ook dat geïnteresseerde clubs een hogere transfersom zouden moeten betalen. Als de captain van PSV de club daadwerkelijk komende zomer verlaat, houdt de club uit Eindhoven rekening met een bedrag van tussen de twaalf en vijftien miljoen euro dat op de rekening kan worden bijgeschreven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.