PSV-baas Gerbrands woest na nieuwe boete: 'Voor ons is de maat meer dan vol'

Reacties

PSV heeft een boete van ruim dertigduizend euro gekregen van de UEFA vanwege het gedrag van de supporters rond de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz. Algemeen directeur Toon Gerbrands wil de schade verhalen op de daders. 'Voor ons is de maat meer dan vol', bromt hij.

PSV-baas Gerbrands woest na nieuwe boete: 'Voor ons is de maat meer dan vol'
© Pro Shots

De UEFA heeft PSV bestraft met een boete van 33.625 euro, omdat supporters van de Eindhovenaren objecten vanuit het uitvak op het veld gooiden en er vernielingen hebben aangericht. Het is niet de eerste keer dat de club hiervoor door de UEFA gesanctioneerd wordt en daarom is Gerbrands ook zo boos.

Volgens de directeur is er nu een grens bereikt. 'Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn', zegt Gerbrands op de website van PSV. 'Dit wangedrag valt niet onder supporten en ik wil dat het voorgoed stopt. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om de daders te identificeren. De boete zullen we op hen verhalen.'

Vitesse
Net als PSV heeft ook Vitesse een boete gekregen van de UEFA. De Arnhemmers moeten voor de derde keer geld overmaken; in totaal komen de financiële sancties voor Vietsse in deze jaargang al neer op een bedrag van 51.625 euro. De laatste boete bedroeg 20.875 euro en is gegeven wegens het blokkeren van trappen en het gooien van voorwerpen (waaronder bekers met drank) richting het veld in de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes.

Eerder deze week werd ook Feyenoord (opnieuw) bestraft door de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.