PSV-Ajax wordt tweede bekerfinale voor Danny Makkelie

Reacties

De KNVB heeft Danny Makkelie aangewezen als scheidsrechter voor de bekerfinale tussen PSV en Ajax van komende zondag. De Dordtse scheidsrechter leidde eerder dit seizoen (in januari) in Eindhoven de competitiewedstrijd tussen beide rivalen. Makkelie floot toen een prima wedstrijd, maar na afloop ging het alleen maar of de bal voorafgaand aan de winnende Amsterdamse treffer wel of niet over de zijlijn was geweest.

PSV-Ajax wordt tweede bekerfinale voor Danny Makkelie
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

Voor Makkelie (39) wordt het zijn tweede nationale bekerfinale. In het seizoen 2016/17 leidde hij de eindstrijd tussen AZ en Vitesse die door de Arnhemmers met 2-0 werd gewonnen. Hij was twee maal de leidsman bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In 2020 was hij scheidsrechter bij de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale.

Makkelie floot Ajax dit seizoen in competitieverband vier keer, alle duels eindigden in het voordeel van de Amsterdammers: tegen Vitesse (5-0), bij Heerenveen (2-0), bij PSV (2-1) en Feyenoord (3-2). PSV floot hij vijf keer: bij Heracles Almelo (2-0), Feyenoord (0-4 verlies), FC Twente (5-2), FC Utrecht (4-1) en Ajax (1-2 verlies). In het bekertoernooi trof hij de ploegen niet. Makkelie leidde alleen de kwartfinale tussen NEC en Go Ahead Eagles in het bekertoernooi.

Makkelie floot dit seizoen zeven Champions League-duels, vijf in het hoofdtoernooi en twee in de voorronde en twee Europa League-wedstrijden. De verwachting is dat hij deze week een kwartfinale in de Europa League of Conference League krijgt, omdat hij één van de kandidaten is voor een wedstrijd (halve finale of finale) in de slotfase van de Champions League. Zijn laatste wedstrijd in de Champions League was de veelbesproken ontmoeting tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain. Makkelie kreeg lovende kritieken hoewel de frustraties aan Parijse kant hoog opliepen. Serdar Gözübüyük is aangewezen om woensdag de return tussen Liverpool en Benfica in de kwartfinale van de Champions League te fluiten.

De verwachting is dat eind deze week de FIFA de definitieve lijst met scheidsrechters voor het WK in Qatar bekendmaakt. Makkelie stond als enige Nederlandse arbiter op de voorlopige lijst en zal normaalgesproken een uitnodiging kregen om eind dit jaar op actief te zijn op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.