PSG verrast supporters kort voor aftrap met contractnieuws

Reacties

Marco Verratti blijft Paris Saint-Germain nog wat langer trouw. De Italiaan speelt alweer tien jaar in het Parc des Princes en heeft er duidelijk nog geen genoeg van. Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tegen Strasbourg maakte de Franse landskampioen bekend dat Verratti zijn verbintenis tot 2026 heeft verlengd.

PSG verrast supporters kort voor aftrap met contractnieuws
© Pro Shots

Verratti begon zijn profloopbaan bij Pescara. Met de Italiaanse kustclub dwong hij promotie naar de Serie A én een transfer naar Parijs af. In Franse dienst werd Verratti een sleutelspeler in het PSG dat het Franse voetbal al geruime tijd domineert. Op zijn palmares prijken naast die ene promotie inmiddels ook acht Franse landstitels (een record) en zes Franse bekers.

Met deze contractverlenging gaat Verratti, die naast die prijzenregen op clubniveau ook het EK van 2021 op zijn naam schreef met Italië, wellicht zijn naam vestigen in de geschiedenis van zijn werkgever. Verratti staat met 398 wedstrijden voor PSG tweede op de lijst spelers die het vaakst voor de club in actie kwamen. Koploper Jean-Marc Pilorget is binnen handbereik, hij staat op 435. Verratti voelt op zijn beurt de hete adem van Marquinhos in de nek, de Braziliaan trok het PSG-shirt al 380 keer aan.

De gelukkige zelf kwam ook aan het woord op de clubwebsite van zijn broodheer. 'Ik ben trots op deze verlenging in de stad die ik als tweede thuis zie. Ik ben heel dankbaar voor hoe de club en de fans me hebben opgevangen. Natuurlijk gaat mijn verhaal hier verder, ik hoop nog veel meer prijzen te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.