PSG-spits Choupo-Moting door het stof na Misser van de Eeuw

Reacties

Eric-Maxim Choupo-Moting was de gebeten hond na een bizarre misser in de eerste helft tussen Paris Saint-Germain en Strasbourg (2-2). De PSG-aanvaller kreeg dé kans op de 2-1, maar in plaats van te scoren voorkwam hij juist een treffer van zijn ploeg.

PSG-spits Choupo-Moting door het stof na Misser van de Eeuw

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wedstrijd van Paris Saint-Germain, in eigen huis tegen Strasbourg, begon nog zo goed voor Choupo-Moting. Mede door afwezigheid van Neymar en Edinson Cavani, en de keuze van coach Thomas Tuchel om Kylian Mbappé op de bank te laten starten, stond de spits uit Kameroen aan de aftrap in wat de kampioenswedstrijd voor PSG zou moeten worden. Na dertien minuten liep de dertigjarige spits de bal binnen op aangeven van Colin Dagba. Nadat Nuno Da Costa de 1-1 had gemaakt namens Strasbourg was er nog steeds niets aan de hand voor de Parijzenaren.

In de 28ste minuut presteerde Choupo-Moting echter iets wat ogenschijnlijk ondenkbaar was. Christopher Nkunku stiftte de bal over Strasbourg-doelman Matz Sels heen en de bal leek het doel in te rollen. Op de lijn stond echter Choupo-Moting die de bal nog een laatste zetje wilde geven, maar in plaats van de 2-1 binnen te tikken, tikte hij de bal juist tegen de paal. De bal bleef op de lijn liggen en werd vervolgens weggehaald door een verdediger. Weg kans, geen 2-1.

'Eerst dacht ik dat hij (Nkunku, red.) een pass zou geven, maar hij schoot', start Choupo-Moting zijn uitleg voor de camera van Canal+. 'Toen dacht ik dat de verdediger de bal nog weg zou werken. Daarna aarzelde ik of ik de bal nog moest aanraken, omdat ik misschien buitenspel zou staan. Alles ging heel snel en voor ik het wist, raakte ik de bal nog aan en ging de bal tegen de paal. Dat is heel erg jammer, want ik denk dat de poging van Nkunku er vanzelf in was gegaan. Het spijt me zeer, maar we moeten doorgaan en ons hoofd omhoog houden.'

Wat het moment nog pijnlijker maakte, is het feit dat Strasbourg vervolgens op 1-2 kwam en alleen Thilo Kehrer nog namens de thuisploeg wist te scoren. De wedstrijd eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel, waardoor PSG voor het eerst dit seizoen een competitieduel in eigen huis niet wist te winnen. Bij winst zou de formatie van Tuchel het tweede kampioenschap op rij mogen vieren, maar ook dat feestje moest dus nog even uitgesteld worden.

Choupo-Moting moet hopen dat hij volgende week nog een herkansing krijg van Tuchel. Dan speelt PSG een uitwedstrijd tegen Lille, dat tweede staat en de laatst overgebleven 'concurrent' is.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.