Paris Saint-Germain heeft zondag nagelaten zich te verzekeren van de zesde Franse titel in de laatste zeven seizoenen. Strasbourg zorgde voor de onverwachte wending van de zondag in Parijs.

PSG
2 - 2
Strasbourg
Strasbourg

Stade Reims had eerder op de dag een helpende hand geboden. Dankzij de late gelijkmaker van Remi Oudin tegen nummer twee Lille (1-1) kon de champagne in Parijs echt koud worden gezet. Een zege op Strasbourg volstond voor PSG om zich voor de achtste keer in de historie de beste van Frankrijk te mogen noemen.

Trainer Thomas Tuchel had al niet de beschikking over de nog herstellenden Neymar en Edinson Cavani, maar koos ervoor om ook de derde poot van de sterrenaanval niet aan de aftrap te laten komen. Mbappé begon op de bank.

Die keuze leek weinig uit te maken voor het resultaat. Eric-Maxim Choupo-Moting was het eindpunt van een aanval die werd ingeluid door een fraaie opening van Leandro Paredes op Colin Dagba. Strasbourg wenste echter niet mee te werken aan het Parijse feestje. De gasten kwamen halverwege de eerste helft langszij via Nuno Da Costa om in de 38ste minuut door Anthony Gonçalves te worden getrakteerd op een voorsprong.

De achterstand bracht Tuchel ertoe om een half uur voor tijd alsnog een beroep te doen op Kylian Mbappé. De twintigjarige aanvaller had bovendien ook nog een persoonlijk doel voor ogen. Hij had in elk van zijn laatste zeven Ligue 1-duels gescoord, waarmee hij het clubrecord van Carlos Bianchi uit de jaren zeventig (8 duels op rij) binnen handbereik had gekregen.

Dat record bleek voor Mbappé te hoog gegrepen. PSG kwam niet verder dan de 2-2 van Thilo Kehrer. De ingevallen verdediger had met zijn 2-2 in de 82ste minuut de spanning verder opgeschroefd. Maar de resterende minuten waren niet genoeg voor nog een doelpunt.

Het eerste puntenverlies op eigen veld van het seizoen betekende ook uitstel van het kampioensfeestje, want gezien de riante voorsprong van twintig punten is het slechts een kwestie van tijd voordat de champagne kan worden ontkurkt in Parijs. Volgende zondag is tegen Lille de volgende kans.