PSG schakelt seizoenkaarthouders uit: 'Natuurlijk best bizar'

Reacties

De nationale bekertoernooien geven voetballers uit de lagere regionen de kans om zich eens te meten met sterspelers waar zij normaal gesproken voor juichen. De verhalen uit de Engelse FA Cup zijn talrijk en ook in het toernooi om de Coupe de France was het David tegen Goliath.

PSG schakelt seizoenkaarthouders uit: 'Natuurlijk best bizar'
© Pro Shots

Zondag nam Paris Saint-Germain het in het Franse bekertoernooi op tegen ESA Linas-Montlhery en het sterrenensemble van Thomas Tuchel won zonder enig probleem: 0-6. Dat de amateurs nogal onder de indruk waren van de ontmoeting met spelers als Ander Herrera, Julian Draxler en Edinson Cavani was wel te begrijpen. Een groot deel van de Linas-Montlhery-selectie is immers al van kinds af aan supporter van PSG.

Stephane Cabrelli, coach van de amateurploeg, is daar ook 'schuldig' aan. Net als enkele spelers heeft hij een seizoenkaart van PSG. 'Ik ben nu 52 jaar oud en ga al naar het Parc des Princes sinds mijn zesde', zei Cabrelli tegen de Franse media. 'Het was natuurlijk best een beetje bizar om tegenover de spelers waar ik het hele jaar voor juich te staan.'

ESA Linas-Montlhery hield het een halfuur vol tegen PSG. Toen brak de zeventienjarige Adil Aouchiche de ban, met de Parijse openingstreffer. Edinson Cavani (2), Pablo Sarabia (2) en Eric Maxim Choupo-Moting maakten vervolgens de andere doelpunten voor PSG. De Franse grootmacht won de Coupe de France in vier van de afgelopen vijf jaar; in het afgelopen seizoen verloor PSG de finale van Stade Rennes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.