PSG rondt verbouwing middenveld af met Soler

Reacties

In Parijs zijn er altijd grote bouwwerkzaamheden aan de gang, maar zelfs in zo'n metropool zijn er weinig projecten zo ingrijpend als de verbouwing van het middenveld van Paris Saint-Germain. Met de komst van Valencia-aanvoerder Carlos Soler (25) is de klus nu afgerond.

PSG rondt verbouwing middenveld af met Soler
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Georginio Wijnaldum, Leandro Paredes, Ander Herrera en Xavi Simons, Julian Draxler en Idrissa Gueye verdwenen zes spelers uit het Parijse middenrif. Zij werden vervangen door Fabián Ruiz, Vitinha, Renato Sanches en nu dus ook Soler, die voor vijf jaar heeft getekend bij PSG. Met de overgang zou een bedrag gemoeid zijn van achttien miljoen euro, dat door bonussen nog met drie miljoen kan oplopen.

Soler is geboren in Valencia en doorliep er ook de volledige jeugdopleiding. Hij kwam er tot 226 wedstrijden, waarin hij 36 keer scoorde. Van al die potjes is de gewonnen bekerfinale van 2019 tegen FC Barcelona ongetwijfeld degene waaraan hij de warmste herinneringen koestert. Door nu te vertrekken levert hij zijn financieel noodlijdende werkgever in elk geval nog een transfersom op: zijn verbintenis in Mestalla liep nog tot volgende zomer. In Parijs zal Soler, negenvoudig Spaans international, hopen mee te doen om de echt grote prijzen.

Het is sowieso een hectische slotdag in de Franse hoofdstad. Abdou Diallo is met een koopoptie verhuurd aan RB Leipzig en Layvin Kurzawa is onderweg naar Fulham. Doelman Keylor Navas leek op weg naar Napoli, maar de Costa Ricaan heeft te elfder ure toch besloten om zijn huidige werkgever trouw te blijven.

Spelersprofiel

Carlos Soler


Geboortedatum:
2 januari 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Valencia
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Spanje Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.