PSG repareert schade, geen record Zlatan

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich kinderlijk eenvoudig bij de laatste acht van de Champions League geschaard. Na de 4-0 zege bij Bayer Leverkusen werden de Duitsers ook in Parijs verslagen: 2-1. Opvallend was dat Zlatan Ibrahimovic eens niét scoorde.

PSG repareert schade, geen record Zlatan

De return was al een formaliteit door het heenduel, maar werd mede door een vermakelijke start zeker het aanzien waard. Al na zes minuten opende Sidney Sam namens de Duitsers de score. Hij kopte raak na een voorzet van Giulio Donati. De Duitser stond daarbij wel helemaal vrij.

PSG had niet lang nodig om écht wakker te worden en de schade te repareren. Uit een corner van Yohan Cabaye kopte Marquinhos de 1-1 binnen na dertien minuten. Vervolgens was het twee keer de beurt aan Ibrahimovic, maar eerst schoot hij oog in oog met doelman Bernd Leno op de voeten van de sluitpost en daarna belandde zijn gracieuze stift bovenop de lat.

Zlatan Ibrahimovic hoopt, maar zijn stift belandt op de lat. Een record blijft uit voor de Zweed.
Zlatan Ibrahimovic hoopt, maar zijn stift belandt op de lat. Een record blijft uit voor de Zweed.

Daarom bleef een evenaring van een Champions League-record voor Ibrahimovic, zes keer scoren op rij, uit. De Zweed bleef bovendien op tien goals in het miljoenenbal steken en moet daarmee Cristiano Ronaldo nog voor zich dulden. De Portugees scoorde één keer meer. In de slotfase werd Ibrahimovic gewisseld.

Nog voor rust had ook Leverkusen op voorsprong kunnen komen. Christophe Jallet, de vervanger van de aan zijn knie geblesseerde Gregory van der Wiel, trok Eren Derdiyok naar de grond. Zijn straf was behalve een strafschop een gele kaart, waarmee hij goed wegkwam. PSG-goalie Salvatore Sirigu redde vervolgens bij de strafschop van Simon Rolfes.

Omdat Ibrahimovic en ook Edinson Cavani in kansrijke positie misten, kon de ploeg van Laurent Blanc nog geen afstand nemen van de Duitsers. Dat gebeurde wel kort na rust toen Ezequiel Lavezzi droog binnen schoof na voorbereidend werk van Lucas Digne. Mede door de vervroegde aftocht van Ibrahimovic was dat ook direct een van de laatste noemenswaardige momenten. Leverkusen besloot met tien man door een tweede gele kaart voor Emre Can. De middenvelder kreeg zijn tweede prent voor een schwalbe.

Door de zege meldt PSG zich niet alleen bij Atlético Madrid, Barcelona en Bayern München in de kwartfinale – de overige vier duels vinden volgende week plaats – maar zijn de Parijzenaars ook al 28 Europese thuisduels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert uit 2006. Hoe anders is het bij Leverkusen, dat voor het zevende officiële duel op rij niet won. En als schrale troost: dit weekend wacht Bayen in de Bundesliga als tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.