Ibrahimovic kan Chamakh, Burak en Ronaldo evenaren

Reacties

Zlatan Ibrahimovic kan woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen een Champions League-record evenaren. Scoort de Zweedse spits in de return van de achtste finale voor Paris Saint-Germain, dan is hij net als Marouane Chamakh, Burak Yilmaz en Cristiano Ronaldo in zes opeenvolgende CL-duels trefzeker geweest.

Ibrahimovic kan Chamakh, Burak en Ronaldo evenaren

Ibrahimovic is dit seizoen bezig aan zijn verreweg sterkste jaargang tot nu in het miljoenenbal. Met tien treffers in zes optredens houdt hij nagenoeg gelijke tred met Cristiano Ronaldo, momenteel topscorer met elf doelpunten. Het persoonlijke seizoenrecord van Ibrahimovic stond tot de huidige jaargang op vijf goals (2002/03 voor Ajax en 2011/12 voor AC Milan).

Zlatan Ibrahimovic zet Marouane Chamakh opzij in het Champions League-treffen tussen Arsenal en AC Milan van 6 maart 2012.
Zlatan Ibrahimovic zet Marouane Chamakh opzij in het Champions League-treffen tussen Arsenal en AC Milan van 6 maart 2012.

Mocht Ibrahimovic in de return tegen Leverkusen, die na de 4-0 zege van PSG in Duitsland al een formaliteit lijkt, zijn seizoentotaal weer verder opkrikken dan evenaart hij Chamakh, Burak en Ronaldo. Dat trio scoorde in het verleden in zes CL-wedstrijden op een rij. Chamakh was in 2010 de eerste in dienst van Girondins Bordeaux en Arsenal, gevolgd door Burak (Galatasaray) en Ronaldo (Real Madrid) in 2012/13.

Ibrahimovic was dit seizoen alleen niet succesvol in het uitduel met Olympiakos Piraeus en liet sindsdien tegen Benfica (twee goals), Anderlecht (vier keer), nogmaals Anderlecht (één treffer), Olympiakos (één doelpunt) en vorige week dus Leverkusen (twee) het net bollen.

Overigens zou het zomaar kunnen dat Ibrahimovic maar heel kort kan genieten van zijn gedeelde record. Ronaldo was dit seizoen trefzeker in alle zes CL-duels waarin hij in actie kwam en kan volgende week dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 het record dus alleen in handen krijgen als hij voor de zevende keer op rij scoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.