Geniale Ibrahimovic leidt PSG naar zege op Corsica

Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt op bezoek bij SC Bastia. Zlatan Ibrahimovic zorgde met een doelpunt en twee assists voor de 3-0 zege.

Al na negentien minuten was de wedstrijd op Corsica beslist door toedoen van de Zweed. In de zesde minuut zette hij PSG - waar Gregory van der Wiel een basisplaats had - op voorsprong met een fraaie kopbal uit een voorzet van Lucas en een klein kwartier later was het weer raak.

Dit keer was Ibrahimovic de aangever. Op briljante wijze. Bij de middenlijn zorgde hij met een hakbal in de lucht voor een vrije doortocht van Ezequiel Lavezzi, die koel afrondde. De eindstand leek na negentien minuten bereikt in Stade Armand Césari, maar kort voor tijd werd het nog 0-3. Opnieuw maakte Lavezzi hem, terwijl Ibrahimovic de voorbereiding verzorgde.

Door de overwinning heeft Paris Saint-Germain nu 67 punten uit 28 wedstrijden, elf meer dan AS Monaco. Die club heeft nog wel een duel tegoed. SC Bastia blijft negende staan.