AS Monaco is het dertiende slachtoffer geworden van Paris Saint-Germain, dat in het prinsdom aan de hand van Edinson Cavani de volgende zege boekte.

0 - 4
PSG
PSG

Thierry Henry is nog op zoek naar zijn eerste zege als trainer van AS Monaco. De Franse oud-international besefte zonder twijfel dat zijn zesde duel op de bank bij de Monegasken niet veel kans bood op die primeur. Het bezoek van het in de Ligue 1 ongenaakbare Paris Saint-Germain voorspelde weinig goeds.

Inderdaad was er voor Monaco weinig eer te behalen. Al na twaalf minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. Edinson Cavani was verantwoordelijk voor beide treffers. De Uruguayaan onderstreepte in de 54ste minuut met zijn derde goal van de avond dat Monaco een van zijn favoriete tegenstanders is. In zijn vijftien ontmoetingen met de Monegasken scoorde hij elf keer.

Het sluitstuk kwam van Neymar. De Braziliaan leverde met een benutte strafschop zijn volgende bijdrage aan de succesreeks van PSG, dat inmiddels in de Ligue 1 een voorsprong van dertien punten heeft opgebouwd. Monaco blijft door de nederlaag negentiende.