PSG kan dankzij ontketende Mbappé in leunstoel naar Franse topper kijken

Reacties

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain wederom bij de hand genomen. De Franse steraanvaller maakte zaterdag twee treffers in het competitieduel met FC Metz en tilde zijn seizoentotaal zo naar 25 treffers in de Ligue 1.

PSG kan dankzij ontketende Mbappé in leunstoel naar Franse topper kijken
© Pro Shots
Metz
Metz
1 - 3
PSG
PSG

Mbappé verkeert twee maanden na zijn fameuze optreden in Camp Nou nog altijd in blakende vorm. Eerder deze maand legde de 22-jarige aanvaller met twee goals Bayern München ook op de pijnbank in de Champions League en in de Ligue 1 was het in de laatste vier duels vijf keer raak.

Zaterdag kwamen daar opnieuw twee goals bij. Na vier minuten was het al voor de eerste keer raak. Ander Herrera lanceerde Mbappé met een pass in de diepte en de verdedigers van Metz konden de snelheidsduivel vervolgens niet meer bijhalen. Vakkundig zette de clubstopscorer PSG op 0-1.

Daarna hield Metz de schade echter beperkt. En heel even mocht de nummer negen van Frankrijk ook een stunt hopen, toen Fabien Centonze meteen na rust voor de gelijkmaker zorgde. Een kwartier later sloeg Mbappé echter opnieuw toe, dit keer met een welgemikt schot van buiten het strafschopgebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee was de buit binnen voor PSG, waar Mitchel Bakker na 64 minuten inviel, en onderstreept Mbappé dat hij bezig is aan een ijzersterk seizoen. Met 25 competitiegoals heeft hij nu evenveel gescoord als Erling Haaland, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. In alle competities was het 37 keer raak.

Geen wonder dat PSG er alles aan doet het in 2022 aflopende contract van Mbappé te verlengen. Technisch directeur Leonardo vertelde voor aanvang dat PSG 'optimistisch is'. 'We kennen de situatie van Kylian. Hij weet wat wij willen, meer nieuws heb ik niet', aldus de td van PSG.

Toch was er ook enige reden tot zorgen, want in de slotfase moest Mbappé na een botsing met Habib Maïga naar de kant. Mauro Icardi zette PSG daarna vanaf de stip nog op 1-3. De regerend kampioen kan zondag rustig toekijken wat het Lille van Sven Botman en het Olympique Lyon van Memphis Depay doen.

Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 3
Lille
Lille
Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.