Icardi eregast op doelpuntrijk Coupe de France-feestje PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond doodeenvoudig geplaatst voor de halve finale van de Coupe de France, het bekertoernooi van Frankrijk. Mauro Icardi was de grote man tijdens de ruime zege op Angers SCO.

Icardi eregast op doelpuntrijk Coupe de France-feestje PSG
© Pro Shots
PSG
PSG
5 - 0
Angers
Angers

Icardi had in de Ligue 1 dit seizoen slechts tien basisplaatsen, al kwam hij in totaal zestien keer in actie en scoorde hij in die wedstrijden zes keer. In de verschillende bekertoernooi maakte hij er namens PSG (dat in tegenstelling tot veel grote clubs géén initatiefnemer voor de Super League was) al vier. Daar kwamen er tegen Angers doodleuk drie bij. Hij nam al vroeg de 1-0 voor zijn rekening voor de ploeg van basisklant Mitchel Bakker.

Dat was de opmaat tot een Icardi-feestje. Na een eigen doelpunt van Vincent Manceau en de 3-0 van Neymar sloeg de Argentijnse goalgetter na driekwart wedstrijd wederom toe. In de dying seconds maakte hij er zelfs 5-0 van, waarmee hij zijn hattrick completeerde.

En dus staat PSG in de halve finale van de Franse bekertoernooi. Daarin is Olympique Lyon of AS Monaco de tegenstander: die twee clubs spelen later op de woensdagavond tegen elkaar. De andere halve finale gaat tussen Montpellier en GFA Rumilly Vallières 74. Laatsgenoemde club (uitkomend op het vierde niveau) stuntte dinsdag door het Toulouse van Stijn Spierings en Branco van den Boomen uit te schakelen (2-0).

Als PSG de finale haalt en die ook wint, dan pakt het de Coupe de France voor de zesde keer in de laatste zeven jaar. In 2015, 2016, 2017, 2018 en 2020 werd de eindstrijd gewonnen, in 2019 verloor PSG na strafschoppen van Stade Rennes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.