PSG houdt ternauwernood punt over aan topper tegen Lille

Paris Saint-Germain voorkwam in de topper tegen Lille met moeite zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Ondanks het 2-2 gelijkspel verstevigt PSG, waar Gregory van der Wiel de hele wedstrijd speelde, zijn koppositie.

Negen minuten voor rust kwam PSG met het nodige fortuin aan de leiding. Een harde vrije trap van Zlatan Ibrahimovic werd namelijk van richting veranderd door de muur, waardoor doelman Vincent Enyeama van Lille kansloos was. Lille herpakte zich echter snel en kwam in de 44ste minuut op gelijke hoogte. Salomon Kalou zette vanaf rechts laag voor. Marvin Martin liet de bal lopen met een handig overstapje, waarna Rio Mavuba hard tegendraads raak schoot.

Acht minuten na de pauze kwam Lille zelfs op voorsprong in de wedstrijd, die zich kenmerkte door stevige overtredingen (er werden acht gele kaarten getoond) en de nodige opstootjes. De bezoekers kregen een strafschop na een overtreding van Lucas Digne op Franck Béria en Kalou nam het buitenkansje voor zijn rekening.

De treffer van de ex-Feyenoorder was echter niet genoeg om PSG de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te brengen, want de Parijzenaars grepen een punt met dank aan een eigen doelpunt van Marko Basa in de 72ste minuut. Daardoor breidt koploper PSG zijn voorsprong op achtervolger AS Monaco, dat vrijdag met 2-1 verloor van Valenciennes, uit naar drie punten. Lille staat derde met vier punten minder dan PSG.