Nietig Valenciennes zet miljoenenploeg Monaco te kijk

Valenciennes zorgde voor een daverende verrassing door met 2-1 te winnen op bezoek bij AS Monaco. Het is pas de derde zege van het seizoen voor de Franse laagvlieger.

Monaco begon sterker aan de wedstrijd, maar kwam na een half uur spelen op achterstand door een eigen doelpunt van Eric Abidal. Door die tegenslag raakte Monaco van slag, maar trainer Claudio Ranieri had in de rust Radamel Falcao (foto) als troefkaart achter de hand.

Het inbrengen van de Colombiaanse superspits leverde Monaco echter niets op. David Ducourtioux bracht Valenciennes, dat vóór het duel met Monaco pas twee keer won, een kwartier na rust zelfs op een 2-0 voorsprong. Zeven minuten voor het einde leek Monaco via een penalty terug in de wedstrijd te komen, maar Falcao liet het buitenkansje onbenut.

Kort daarna tekende James Rodriguez alsnog voor de 2-1, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Monaco niet. Daardoor laat het na de koppositie (tijdelijk) over te nemen van Paris Saint-Germain en levert Valenciennes een ongekende stunt. Door de zege verkrijgt Valenciennes, dat achttiende staat, aansluiting met de 'veilige' zeventiende plaats van Montpellier, dat nog maar twee punten meer heeft.