Monaco zonder Falcao eenvoudig langs Nice in streekderby

Door een 3-0 zege op bezoek bij Olympique Nice blijft AS Monaco in het spoor van koploper Paris Saint-Germain en Lille. Halverwege de eerste helft was de Derby de la Côte d'Azur eigenlijk al beslist door de Monegasken.

En dat zonder de Colombiaanse topscorer Radamel Falcao, die door een dijbeenblessure niet in actie kon komen. Maar in de streekderby was het zijn landgenoot James Rodríguez (foto) die de hoofdrol had. De creatieve middenvelder, die afgelopen transferperiode werd overgenomen van FC Porto, opende al na vijf minuten de score op aangeven van Andrea Raggi.

In de 23ste minuut verdubbelde Emmanuel Rivière de voorsprong door een rake kopbal uit een voorzet van de zeventienjarige Anthony Martial. Voormalig Ajacied Darío Cvitanich kreeg nog voor rust de kans om de spanning terug te brengen, maar de Argentijn stuitte op Monaco-doelman Danijel Subasic.

In de tweede helft kon Nice - waar Luigi Bruins de hele wedstrijd op de bank bleef - totaal geen vuist maken tegen Monaco, dat zelf naliet om met een ruimere zege huiswaarts te keren. Het werd in de slotfase nog wel 0-3 door een treffer van invaller Lucas Ariel Ocampos.

Door de zege heeft AS Monaco nu 35 punten uit zestien duels. Koploper Paris Saint-Germain heeft twee punten meer en een wedstrijd te goed. Lille staat tweede met 36 punten.