Paris Saint-Germain blijft koploper na zuinige zege

Paris Saint-Germain verdedigde de koppositie in de Ligue 1 met succes. Bij Stade Rennes hoefde de Parijse formatie zich niet bovenmatig in te spannen om te winnen: 1-3.

Thiago Motta (op de foto uiterst links) opende na negentien minuten de score. De middenvelder haalde doeltreffend uit van afstand. Zijn inzet verdween in de verre hoek. Zlatan Ibrahimovic leek een snipperdag genomen te hebben en kwam nauwelijks in het spel voor. Ezequiel Lavezzi nam de honneurs in de aanval waar, maar de Argentijn faalde in de afwerking.

Ibrahimovic trad in de tweede helft wel op de voorgrond door zijn veertiende competitiedoelpunt te maken. Hij schoof zeven minuten na rust de bal vanaf elf meter beheerst in het doel. Een overtreding op Blaise Matuidi leverde de Parijzenaars een terechte strafschop op. Met een 0-2 voorsprong op zak geloofde Paris Saint-Germain het wel. Stade Rennes wilde wel, maar kon niet.

De thuisploeg kreeg echter hulp van PSG-doelman Salvatore Sirigu. Hij verkeek zich op een houdbare vrije trap van Romain Alessandrini, waardoor Rennes plotseling ging geloven in een stuntje. PSG liet dat echter niet toe en kwam door een schuiver van Edinson Cavani zelfs nog op 1-3. De koploper heeft drie punten meer dan achtervolger AS Monaco. De Monegasken wonnen met 0-2 bij Guingamp.