Sneijder en Büttner starten, Van Persie en De Zeeuw reserve

Op de eerste speeldag van de laatste speelronde in de Champions League staan om 20.45 uur twee Nederlanders in buitenlandse dienst aan de aftrap. Daarnaast zijn er nog drie landgenoten die plaats nemen op de reservebank. De blessure van Arjen Robben voorkomt een grotere inbreng van de Nederlanders.

Sneijder en Büttner starten, Van Persie en De Zeeuw reserve

De aanvaller van Bayern München verkeerde in blakende vorm, maar kan voorlopig niet in actie komen vanwege een knieblessure. Zonder de reserve-aanvoerder van Oranje, die de kwetsuur opliep in het bekerduel met FC Augsburg (2-0 overwinning), moet Bayern het opnemen tegen Manchester City. Beide ploegen zijn zeker van de volgende ronde.

Wel inzetbaar is Wesley Sneijder (foto hieronder). Trainer Roberto Mancini stelt zijn spelverdeler direct op nadat hij eerder deze week terugkeerde van een hamstringblessure. In de kraker tegen Juventus wordt bepaald wie van de twee verder gaat in het miljoenenbal. In Istanbul moet de in Nederland geboren Marokkaan Nordin Amrabat plaatsnemen op de tribune.

Ook inzetbaar, maar niet vanaf aftrap tijdens de laatste groepswedstrijd is Robin van Persie. Daarentegen wel een basisplaats voor Alexander Büttner bij koploper Manchester United, dat moet aantreden tegen achtervolger Shakhtar Donetsk. Een gelijkspel is voldoende om als groepshoofd van poule A door te stoten naar de volgende ronde.

Tot slot hebben we Gregory van der Wiel, Ola John, Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw. Laatst genoemden Nuytinck en De Zeeuw zijn door trainer John van den Brom geposteerd op de reservebank van Anderlecht. De Belgische topclub is reeds uitgeschakeld voor Europees voetbal en neemt het in de laatste speelronde op tegen Olympiakos Piraeus.

Ola John en Van der Wiel komen niet in actie tijdens hun onderlingen duel tussen Benfica en Paris Saint-Germain. Dat John niet voorkomt in de toekomstplannen van Benfica-trainer Jorge Jesus werd weer eens duidelijk aangezien de aanvaller niet eens op de bank zit. Hetzelfde geldt voor Van der Wiel, al zal dat te maken hebben met het feit dat PSG al zeker is van de volgende ronde. De Nederlander in dienst van Paris Saint-Germain bezet doorgaans de rechtsbackpositie, maar wordt tegen Benfica vervangen door Kalifa Traore.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen