PSG herpakt zich moeizaam van enorme blamage

Paris Saint-Germain heeft zich met pijn en moeite enigszins hersteld van de midweekse bekerblamage tegen Guingamp. Toch was het spel van de Franse grootmacht ook tegen Amiens weer niet om over naar huis te schrijven.

Amiens
Amiens
0 - 3
PSG
PSG

'We misten de honger, we stopten er vandaag niet genoeg in', brieste PSG-trainer Thomas Tuchel na de afgang tegen Guingamp. Zijn boosheid leek niet erg veel indruk gemaakt te hebben op de sterrenploeg, want ook tegen Amiens oogde PSG weer behoorlijk ongeïnspireerd.

Zonder de niet helemaal fitte Neymar leek PSG op de automatische piloot te spelen. Vlak voor rust voorkwam keeper Alphonse Aréola met een katachtige redding zelfs een voorsprong voor Amiens. Mede door die knappe redding had PSG uiteindelijk genoeg aan een paar oplevingen om de drie punten te pakken.

De eerste opleving leverde de voorsprong op, twaalf minuten na rust. De bal ging op de stip na een handsbal en Edinson Cavani maakte geen fout vanaf elf meter. De Uruguayaan is de laatste wedstrijden behoorlijk op dreef in de Ligue 1; liefst zes van de laatste tien PSG-goals kwamen op naam van de ervaren spits, die in totaal op elf treffers staat.

Op aangeven van diezelfde Cavani gooide Kylian Mbappé de wedstrijd in de zeventigste minuut op slot. Een perfecte, lage voorzet van Cavani werd met veel gevoel tot assist gepromoveerd door Mbappé: 0-2. Op dat moment speelde Amiens overigens al met tien man nadat Khaled Adénon zijn tweede geel ontving.

Daarmee was het laatste verzet van de tien van Amiens gebroken. Tien minuten voor tijd maakte Marquinhos van dichtbij zelfs een derde Parijse treffer, na een prima pass van Julian Draxler. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat PSG zich weer tot kampioen van Frankrijk kroont. De voorsprong op nummer twee Lille, dat twee duels meer gespeeld heeft, bedraagt dertien punten.