Tuchel kraakt instelling PSG-spelers na historische nederlaag

Reacties

Thomas Tuchel laakte de instelling van zijn spelers na de sensationele nederlaag van Paris Saint-Germain tegen Guingamp in het toernooi om de Coupe de la Ligue.

Tuchel kraakt instelling PSG-spelers na historische nederlaag

'We misten de honger, we stopten er vandaag niet genoeg in. Heel jammer, want het kost ons een prijs', liet de trainer weten in gesprek met Canal+. 'Ik vond ons te relaxed. Gelukkig kun je van elke nederlaag leren. Het is zelfs nodig om te groeien. Hopelijk blijkt dit een incident.'

De nederlaag van PSG is een historische: de ploeg had in januari 2014 voor het laatst verloren in een van de twee Franse bekertoernooien. De Coupe de la Ligue krijgt dit seizoen voor het eerst sinds 2013 een winnaar die niet naar de naam PSG luistert.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Twee strafschoppen in de slotfase deden de miljoenenformatie de das om, nadat Guingamp in de eerste helft nog een penalty had gemist. 'Ze kwamen drie keer in ons strafschopgebied en kregen drie strafschoppen. Ik weet dus niet of dit resultaat verdiend is', sprak Tuchel na het 1-2 verlies.

Cijfers
De lokale krant Le Parisien is zeer kritisch op de prestaties van de PSG-spelers. Alleen Neymar scoort een nette voldoende (6,5), maar dat is voor Kylian Mbappé (5) niet weggelegd. Thilo Kehrer krijgt zelfs een 3. De Duitser veroorzaakte woensdag alweer voor de vierde keer dit seizoen een strafschop.

Zaterdag jaagt PSG in de uitwedstrijd tegen Amiens in de Ligue 1 op eerherstel. Een week later komt Guingamp in competitieverband langs in Parc des Princes.

Uit onderstaand overzicht blijkt dat PSG binnen de landsgrenzen zelden een prijs niet wint:

Ligue 1: Coupe de France: Coupe de la Ligue: Franse Super Cup:
2013/14 Paris Saint-Germain Guingamp Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain
2014/15 Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain
2015/16 Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain
2016/17 AS Monaco Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain
2017/18 Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain
2018/19 Paris Saint-Germain
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.