PSG en Neymar vrezen voor nieuw leven in Champions League-vloek

Reacties

Paris Saint-Germain vreest voor de inzetbaarheid van Neymar in de Champions League-kraker tegen Barcelona van komende week. De sterspeler van de Fransen strompelde woensdagavond geblesseerd van het veld.

PSG en Neymar vrezen voor nieuw leven in Champions League-vloek
© Pro Shots
Caen
Caen
0 - 1
PSG
PSG

PSG-coach Mauricio Pochettino rouleerde flink voor de bekerwedstrijd tegen SM Caen, maar liet Neymar als een van de sterren wel meedoen. Dat pakte niet goed uit: de Braziliaan haakte na ruim een uur geblesseerd af. 'Het is een spierblessure. We zullen moeten afwachten of het een verrekking of een spierscheuring is', zei Pochettino.

Ploeggenoot Moise Kean toonde zich nog optimistisch ('Op de training zal hij beginnen met zijn herstel en ik ben er zeker van dat hij de wedstrijd tegen Barcelona gaat halen'), maar volgens L'Équipe en andere toonaangevende media is er een 'wonder' voor nodig om Neymar aankomende dinsdag op het veld te krijgen voor de ontmoeting met zijn oude werkgever.

Champions League-vloek
Het is niet de eerste keer dat Neymar met een blessure kampt op het moment dat de Champions League in de knock-outfase zit. In het seizoen 2017/18, het eerste jaar na zijn recordtransfer van Barcelona, miste hij door een gebroken middenvoetsbeentje bij de laatste zestien de tweede wedstrijd tegen Real Madrid en zag hij PSG uitgeschakeld worden. Een seizoen later miste Neymar door blessureleed in de achtste finales de duels met Manchester United en ook toen liep het verkeerd af voor PSG.

Vorig jaar bleef Neymar wél fit voor de knock-outfase en PSG haalde toen prompt de finale van de Champions League. Nu begint voor de aanvaller een race tegen de klok om zijn oude Champions League-vloek geen nieuw leven in te blazen.

PSG moet het in de eerste wedstrijd tegen Barcelona ook al zien te redden zonder Ángel Di María: ook hij zit in de lappenmand. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.