PSG draait met bijzondere debutant warm voor kraker tegen Real

Paris Saint-Germain heeft zaterdag met een veredeld B-elftal weten te winnen van Troyes. De koploper van de Ligue 1 was dankzij Ángel Di María en Christopher Nkunku met 0-2 te sterk.

De club uit Parijs spaarde duidelijk zijn krachten voor de clash met Real Madrid van komende dinsdag. Het heenduel van deze Champions League-kraker werd drie weken eerder met 3-1 verloren in Madrid, dankzij Marcelo en twee treffers van Cristiano Ronaldo. Adrien Rabiot scoorde nog namens de bezoekers. De Franse grootmacht weet dus wat het te doen staat tegen De Koninklijke.

Zonder het succesvolle aanvalstrio trok de ploeg van trainer Unai Emery naar Troyes. Kylian Mbappé en Edinson Cavani kregen rust voor het duel met Real, terwijl Neymar langdurig uitgeschakeld is vanwege een breuk in het middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet. Julian Draxler, Nkunku en Di María moesten tegen de nummer achttien van de Franse competitie voor de doelpunten gaan zorgen.

Ook zonder de sterren greep PSG de tegenstander bij de keel. Di María kreeg al snel een grote kans, maar doelman Erwin Zelazny bracht redding namens de thuisploeg. De sluitpost moest even later ook redding brengen op meerdere pogingen van Giovani Lo Celso. Ook Nkunku kreeg een grote kans, maar ook de aanvaller vond de Fransman op zijn pad.

Direct na rust was het wel raak. Op aangeven van Draxler kwam Di María vrij voor Zelazny, die ditmaal wel zijn meerdere moest erkennen in de Argentijn. Met een subtiel stiftje wist de dertigjarige vleugelspits te scoren: 0-1. Na ruim een uur spelen kon Nkunku het duel in het slot gooien, maar de twintigjarige Fransman miste. In de slotfase lukte het de jongeling wel om te scoren. Op aangeven van de Belgische back Thomas Meunier kon hij eenvoudig raak schieten en de voorsprong verdubbelen.

Zo'n tien minuten voor tijd viel bij de bezoekers nog een bijzondere debutant in. Timothy Weah kwam het veld in voor Lo Celso. De achttienjarige aanvaller is de zoon van George Weah, de Wereldvoetballer van het Jaar van 1995. Gescoord werd er, ondanks een goede kans voor Weah, niet meer. Door de zege komt PSG op 74 punten uit 28 duels, dit zijn er veertien meer dan nummer twee AS Monaco.