PSG dendert door: Mbappé en Messi zorgen voor eenvoudige avond

Reacties

Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Nantes. Kylian Mbappé en Lionel Messi waren goud waard voor de ploeg van Christophe Galtier, die Neymar op de bank liet beginnen.

PSG dendert door: Mbappé en Messi zorgen voor eenvoudige avond
© Pro Shots
Nantes
Nantes
0 - 3
PSG
PSG

Neymar was weergaloos begonnen aan het nieuwe seizoen: in zijn vijf competitiewedstrijden was de Braziliaan goed voor liefst zeven doelpunten en zes assists. Cijfers waar geen enkele speler ter wereld aan kan tippen, dus je zou zeggen dat PSG Neymar voor geen enkel bedrag zou willen laten gaan. Vrijdag werd echter bekend dat de Franse topclub de superster op Deadline Day nog had aangeboden bij Manchester City. De Engelsen hadden geen belangstelling.

Een dag later hield Galtier de Braziliaan uit de basis en vanaf de bank zag Neymar dat Mbappé en Messi elkaar uitstekend konden vinden. Op aangeven van Messi opende Mbappé na achttien minuten de score. De Fransman schoot fraai binnen en vierde zijn treffer daarna met Sergio Ramos. Zes minuten later kreeg Nantes een nieuwe tegenvaller te verwerken, want Fábio da Silva (ex-Manchester United) werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met elf tegen tien duurde het nog tot de 54ste minuut tot PSG verder afstand nam. Opnieuw was Messi de aangever bij een treffer van Mbappé, die daardoor nu net als Neymar op zeven doelpunten staat dit seizoen. Voor Messi was het al zijn zesde assist dit prille Ligue 1-seizoen. Kort na de 0-2 was Mbappé nog dicht bij een hattrick, maar die kwam er niet. In de 63ste minuut werd hij namelijk naar de kant gehaald door Galtier, die Neymar nog een half uur gunde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het restant van de wedstrijd liepen de bezoekers nog uit naar 0-3 door een doelpunt van invaller Nuno Mendes, die daarmee voor het eerst scoorde namens PSG. Door de eenvoudige overwinning is Paris Saint-Germain weer de koploper in Frankrijk. Net als Olympique Marseille heeft het dertien punten uit vijf duels, maar het doelsaldo is aanmerkelijk beter. Dinsdag start voor PSG de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Juventus.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
5
Lille
38
19
10
9
65-44
+21
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.