PSG casht voor Spaanse back uit angst voor sancties UEFA

Reacties

Paris Saint-Germain heeft Yuri Berchiche een jaar na zijn komst alweer verkocht. De 28-jarige linksback keert terug naar Spanje, waar hij gaat spelen voor zijn jeugdliefde Athletic de Bilbao. De transfer levert de Parijzenaren naar verluidt tussen 23 en de 25 miljoen euro op.

PSG casht voor Spaanse back uit angst voor sancties UEFA

En dat geld kan PSG goed gebruiken, aangezien het door de megatransfers van Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (180 miljoen euro) onder een vergrootglas ligt bij de UEFA in het kader van de Financial Fair Play-regelgeving. De kampioen van Frankrijk moest deze zomer daarom spelers verkopen om niet in de problemen komen.

Javier Pastore verkaste onlangs naar AS Roma voor ruim twintig miljoen euro en nu volgt Berchiche dus het voorbeeld van de Argentijnse spelmaker. Waar PSG flink wat verlies maakte op Pastore, in 2011 aangetrokken voor 42 miljoen, maakt het enkele miljoenen winst op de Baskische back, die vorig jaar voor 16 miljoen overkwam van Real Sociedad.

Berciche tekent bij Athletic, de club waar hij zijn opleiding genoot alvorens hij tien jaar geleden de overstap maakte naar de jeugdafdeling van Tottenham Hotspur, voor vier jaar en krijgt een gelimiteerde afkoopsom van honderd miljoen euro in zijn contract. Hij is na Pastore en Odsonne Edouard (10 miljoen, Celtic) al de derde speler die geld in het laatje brengt van PSG.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.