PSG na megatransfers niet gestraft door UEFA

Reacties

Paris Saint-Germain krijgt geen straf voor het mogelijk overtreden van de Financial Fair Play-regels. De UEFA was na de recordtransfers van Neymar en Kylian Mbappé een onderzoek gestart naar de Franse kampioen, maar heeft niets onrechtmatigs gevonden.

PSG na megatransfers niet gestraft door UEFA

PSG nam Neymar voor liefst 222 miljoen euro over van Barcelona, terwijl Mbappé met een ingewikkelde constructie werd overgenomen van AS Monaco. PSG huurde het Franse supertalent voor één seizoen, met een verplichte optie tot koop van 180 miljoen euro. In de voetbalwereld werd schande gesproken over de megadeals en de UEFA dook de boeken van PSG in.

Op de officiële website van de voetbalbond meldt de UEFA nu dat er geen reden is gevonden om PSG een straf op te leggen. Dit betekent onder meer dat de transfer van Mbappé nu definitief afgerond kan worden. De UEFA kondigt wel aan dat het de boekhouding van PSG scherp in de gaten zal blijven houden.

Transfers
PSG wordt nu dus niet gestraft, maar moet wel in actie komen. Volgens Franse media moet de grootmacht voor het einde van de maand juni (wanneer het boekjaar sluit) voor 60 miljoen euro aan spelers hebben verkocht. Dit om ervoor te zorgen dat PSG ook dit boekjaar aan de regels van Financiel Fair Play voldoet.

Gonçalo Guedes is een belangrijke kandidaat om het benodigde bedrag in een keer in het laatje te brengen. De Portugees international speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor Valencia en heeft in Spanje veel indruk gemaakt. Valencia wil Guedes graag definitief binnenhalen, maar het is de vraag of Los Che aan de vraagprijs van PSG kunnen voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.