Provocerende Piqué redt punt voor Barça in waterballet bij Espanyol

Reacties

Barcelona heeft zondag schade geleden in de Derby van Barcelona tegen Espanyol. Op het verregende veld behield de koploper van La Liga uitgerekend dankzij Gerard Piqué haar ongeslagen status: 1-1.

Provocerende Piqué redt punt voor Barça in waterballet bij Espanyol

In tegenstelling tot Lionel Messi stond Philippe Coutinho aan de aftrap in de voorstad van Barcelona. De Braziliaan stichtte het grootste gevaar in de eerste helft: zijn fraaie poging eindigde op de lat. De bezoekers kenden desondanks weer geen makkelijke middag tegen de opponent waarmee ze met veel moeite afrekenden in de strijd om de Copa del Rey. Espanyol dacht vlak na rust zelfs te scoren. De treffer van Gerard Moreno werd echter afgekeurd omdat aangever Leo Baptistao de bal niet binnenhield.

Na een uur voegde ook Messi zich bij het waterballet. Vijf minuten later werd de opgave nog zwaarder voor de Argentijn en zijn ploeggenoten. Moreno sloeg toe met een kopbal op aangeven van Sergio García, die in de slotfase overigens goed weg kwam met geel bij een harde tackle op Samuel Umtiti.

In het laatste half uur was het veld nog nauwelijks fatsoenlijk bespeelbaar. Door de lucht lukte het wel: acht minuten voor tijd kopte Piqué de gelijkmaker binnen, waarop de verdediger het vijandige publiek in gebaar tot stilte maande, tot woede van enkele Espanyol-spelers. Pique, die bleef bakkeleien met hen, had de tegenstander al voor aanvang geprovoceerd door de club telkens denigrerend 'Espanyol de Cornellà' te noemen. Cornellà de Llobregat is de plek waar Espanyol heen verhuisde vanuit de Catalaanse hoofdstad in 2009.

De treffer van Piqué bleek het slotakkoord. Daardoor verbeterde Barça een clubrecord uit het seizoen 2009/10 door ook in de 22ste competitiewedstrijd niet te verliezen, maar kunnen Atlético Madrid en/of Valencia zondagavond inlopen op de koploper.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.