Protest woedend Tunesië haalt niets uit bij meedogenloze Afrikaanse bond

Reacties

Het CAF heeft het aangetekende protest van Tunesië na de verloren wedstrijd in de Afrika Cup tegen Mali afgewezen. De Afrikaanse voetbalbond deed onderzoek naar de vreemde gang van zaken in de slotfase van het duel. Daarin floot scheidsrechter Janny Sikazwe tot twee keer toe te vroeg af. Tot woede van de Tunesiërs hield de bond echter voet bij stuk.

Protest woedend Tunesië haalt niets uit bij meedogenloze Afrikaanse bond
Tunesië
Tunesië
0 - 1
Mali
Mali

Er waren net 85 minuten gespeeld toen Sikazwe woensdag affloot. Toen diverse betrokkenen hem wezen op het feit dat dat te vroeg was, hervatte hij de wedstrijd. Desondanks floot de Zambiaanse arbiter vervolgens het duel alsnog te vroeg af, door dertien seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd er een einde aan te maken.

'Hij heeft een zonnesteek opgelopen', was de verklaring van het CAF over de tumultueuze beslissingen van de arbiter van dienst. Na afloop zou Sikazwe naar het ziekenhuis gebracht zijn. Daarmee was de kous af voor de bond.

Toen de persconferentie na de wedstrijd was begonnen en de spelers van Tunesië al in het ijsbad aan het herstel werkten, wilde de vierde man de leiding overnemen en de wedstrijd alsnog uit laten spelen. Dat weigerde Tunesië. Het ging echter wel in protest vanwege de gang van zaken, maar tevergeefs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.