Afrikaanse bond gaat onderzoek doen naar duel met vervroegd eindsignaal

Reacties

Het laatste woord over de bizarre gebeurtenissen tijdens het duel in de Afrika Cup tussen Tunesië en Mali is nog niet gezegd. De Afrikaanse voetbalbond CAF is bezig om informatie te verzamelen over de wedstrijd waarin te vroeg werd afgefloten.

Afrikaanse bond gaat onderzoek doen naar duel met vervroegd eindsignaal
© Pro Shots
Tunesië
Tunesië
0 - 1
Mali
Mali

Arbiter Janny Sikazwe floot tot twee keer toe voor het einde van het groepsduel: eerst na 85 minuten en, nadat de wedstrijd weer werd voortgezet, na iets minder dan negentig minuten. Mali leidde met 1-0 en gaat voorlopig de boeken in als winnaar.

Woensdag bleef een statement van de CAF uit, maar in de loop van donderdag laat een zegsman van de organisatie aan The Athletic weten dat 'er documenten worden gestuurd naar de instanties van de bond die hierover gaan'. Verdere informatie wordt niet verstrekt.

Sikazwe, die in 2017 de finale van de Afrika Cup floot en in 2018 twee duels leidde op het WK, kende ook twee omstreden strafschoppen toe en gaf een veelbesproken rode kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.