Pröpper en Veltman bejubelen waanzinnige bekertreffer

Reacties

Davy Pröpper en Joël Veltman mogen met Brighton & Hove Albion blijven hopen op een bekersprookje in het FA Cup-toernooi. Met beide Nederlanders binnen de lijnen won Brighton mede dankzij een schitterend afstandsschot met veel moeite van Blackpool FC.

Pröpper en Veltman bejubelen waanzinnige bekertreffer
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 1
Blackpool
Blackpool

De voorsprong voor Brighton kwam na iets minder dan een half uur geheel uit de lucht vallen. De Premier League-ploeg had daarvoor weliswaar veel balbezit tegen Blackpool, maar had moeite kansen te creëren tegen de tegenstander, die in competitieverband uitkomt in de League One. Met een prachtig afstandsschot in de kruising (zie hieronder) zorgde Yves Bissouma ervoor dat Brighton op voorsprong kwam en het het initiatief iets meer aan Blackpool kon laten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust werd het plots gelijk. Blackpool had daarvoor veel te danken aan Pröpper. De Nederlander leidde met slordig balverlies op het middenveld een counter in, die gretig werd uitgepakt door routinier Gary Madin. Na een kwartier in de tweede helft werd de slechte smaak die de Oranje-international had overgehouden aan de gelijkmaker weggespoeld.

Met de schitterende goal van teamgenoot Bissouma nog in het achterhoofd probeerde Alexis Mac Allister het eens van afstand. Het schot van de Argentijn trof doel, maar dit keer speelde de factor geluk een grote rol. Zonder dat hij het zelf doorhad veranderde Steven Alzate het schot van richting, waardoor Blackpool-goalie Christopher Maxwell ongelukkig het nakijken had.

De Colombiaan had ongetwijfeld gehoopt op andere wijze zijn eerste treffer in het shirt van Brighton te maken, maar uiteindelijk bleek het wel genoeg voor een krappe zege. Brighton maakt zich op voor de vijfde ronde (de achtste finale) van de FA Cup en weet na zondag of het daarin gaat spelen tegen Leicester City of Brenford.

Sheffield United
Sheffield United
2 - 1
Plymouth Argyle
Plymouth Argyle

In de Premier League maakt hekkensluiter Sheffield United een bijzonder moeizaam seizoen door en daarom zorgde het onderonsje met Plymouth even voor de afleiding die de ploeg van Chris Wilder nodig had. Chris Basham en Billy Sharp zorgden ervoor dat Sheffield de tegentreffer van Panutche Camara namens Plymouth een kwartier voor tijd kon lijden. In de vijfde ronde neemt Sheffield het op tegen Bristol City, dat met 0-3 won van Millwall.

West Ham United
West Ham United
4 - 0
Doncaster Rovers
Doncaster Rovers

West Ham United etaleerde ook in het FA Cup-toernooi de goede vorm die het de laatste weken heeft in de Premier League. The Hammers wonnen met speels gemak van Doncaster Rovers, maar toch zal de wedstrijd Dapo Afolayan altijd bijblijven. De 23-jarige Engelsman maakte voor het eerst zijn opwachting aan de kant van West Ham en luisterde zijn debuut zelfs op met een treffer, door de 4-0 voor zijn rekening te nemen. In de volgende ronde neemt West Ham het op tegen Liverpool of Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Meer J. Veltman
Meer over J. Veltman
Meer D. Pröpper
Meer over D. Pröpper
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.