Engelsen verwachten dat Brighton met twee Nederlanders tegen Ajax speelt

Reacties

In Engeland gaat men er vanuit dat Joël Veltman en Jan Paul van Hecke weer starten in de Europa League-wedstrijd tegen Ajax. Voor Veltman wordt dat opnieuw een weerzien met Ajax, twee weken geleden startte hij ook al. Hij keert als speler voor het eerst sinds september 2020 terug in de Johan Cruijff Arena.

Engelsen verwachten dat Brighton met twee Nederlanders tegen Ajax speelt
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Het is dus niet zo donderdag de eerste keer wordt dat Veltman in dienst van Brighton naar Amsterdam afreist. Kort na zijn vertrek uit Amsterdam keerde hij terug in de hoofdstad, toen nog als international. In een lege Johan Cruijff Arena, vanwege de coronapandemie, speelde Veltman met het Nederlands elftal tegen Italië. Donderdag komt hij dus, volgens Engelse media, met Brighton uit tegen Ajax.

Naast Veltman wordt er ook op Van Hecke als basisspeler gerekend, die eveneens speelde in de door Brighton gewonnen heenwedstrijd. De derde Nederlander bij Brighton is Bart Verbruggen, die waarschijnlijk zijn plek onder de lat moet afstaan aan Jason Steele.

Voorin krijgt Ajax te maken met toptalent Evan Ferguson. De negentienjarige Ier begon in de heenwedstrijd nog verrassend op de bank, maar zal in de Johan Cruijff Arena de aanvalslinie weer leiden. Ansu Fati, João Pedro en Kaoru Mitoma spelen om de topschutter heen.

Groot selectienieuws bij Brighton werd op het persmoment al aangekondigd door manager Roberto De Zerbi. Pervis Estupiñán is fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten, mogelijk maakt de aanvallende back zijn rentree tegen Ajax. Een basisplaats zit er echter nog niet in. Met Solly March, Julio Enciso, Jakub Moder en Danny Welbeck mist Brighton diverse spelers tegen Ajax.

Vermoedelijke opstelling Brighton: Steele; Veltman, Van Hecke, Dunk, Milner; Gross, Dahoud; João Pedro, Fati; Mitoma; Ferguson.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.